Mujakić: Ključ uspjeha je bilo zajedništvo, ali jednog igrača moram izdvojiti

Defanzivac sa Sarajevom osvojio duplu krunu

Mujakić: Ključ uspjeha je bilo zajedništvo, ali jednog igrača moram izdvojiti

A. Čaušević, foto: T. Hebib

Jedan od najzaslužnijih igrača zašto je Sarajevo osvojilo titulu i Kup BiH bio je Nihad Mujakić. Talentovani defanzivac je bio na nivou kada je bilo najpotrebnije i maksimalno je iskoristio ukazano povjerenje.

Mladi reprezentativac BiH će od sljedeće sezone igrati za Kortrijk, a u razgovoru za službenu stranicu FK Sarajevo govorio je o tome kako se osjeća kada zna da napušta Sarajevo, da li će se vratiti u svoj voljeni klub, te šta je ključni faktor najuspješnije sezone Sarajeva u klupskoj historiji.

Sezona je završila na najbolji mogući način. Osvojena je dupla kruna, izabrani ste za najboljeg mladog igrača Premijer lige BiH, ali nije bilo lako ostvariti sve to. Kako gledate na tek završenu sezonu?

Sezona nije mogla bolje završiti kako za mene tako za ekipu, ostvarili smo historijski uspjeh - osvojili smo duplu krunu, a nas čak osam bilo je u idelanom timu Premijer lige BiH. Nije bilo lako, ali uz naše zajedništvo, atmosferu i kvalitet koji posjedujemo, uspjeli smo ostvariti cilj.

Izabran sam za najboljeg mladog igrača što je za mene ogromna čast, a za to bi se posebno zahvalio svojim kolegama iz tima i stručnom štabu.

Na terenu su igrači izgledali kao pravi tim i pravi prijajatelji. Postoji li neki igrač koji je na vas ostavio poseban utisak u smislu profesionalnosti i fudbalskog umijeća?

Pa mislim da je ključ uspjeha bilo naše zajedništvo i atmosfera koju smo gradili skoro dvije godine, a što se tiče profesionalnosti tu moram izdvojiti Darka Lazića. To je momak od kojeg sam puno naučio i smatram da je pravi primjer sportskog načina života i profesionalnosti, a pored toga Darko je zaista vrhunski igrač.

Već si potpisao ugovor sa Kortrijkom, uskoro te očekuje odlazak u Belgiju. Kako se osjećaš sada kada odlaziš u nepoznatu sredinu?

Prvi trening u Belgiji je već zakazan za 20. juni. Nakon što je završena utakmica protiv Zvijezde 09, ne mogu objasniti kako sam se osjećao. Bio sam ponosan na naš uspjeh, sezona je bila duga; a u isto vrijeme bio sam svjestan da je to moja posljednja utakmica tako da su emocije bile pomiješane.

Jeste li u kontaktu sa nekim igračima iz Kortrijka, kako vam se dopada klub?

Još uvijek ne poznajem saigrače, znam da imaju 2-3 igrača sa prostora Balkana. Utakmice Kortijka pratim posljednjih mjeseci, mislim da ću se uklopiti u ekipu bez problema.

Iako tek odlazite iz Sarajeva, da li ste razmišljali o povratku u klub?

Naravno. Igračku karijeru sam započeo u Bordo dresu, tu sam debitovao za seniorski tim, a ove sezone smo osvojili duplu krunu. Gdje god da odem mislit ću na Sarajevo jer je Sarajevo moj dom i moja ljubav. Nadam se da ću se jednog dana vratiti i zaigrati ponovo na Koševu.

Mnogo je faktora koji utiču na to da li će jedan igrač napraviti dobru karijeru. Šta je po vama bio faktor koji je presudio kada je riječ o vašoj karijeri?

Ovaj posao zahtjeva puno odricanja i kontinuiranog rada. Na svakom treningu morate dati svoj maksimum, tek onda možete očekivati da ćete dobro odigrati na utakmicama. Mislim da se moj naporan trud isplatio, iznimno sam ponosan na svoju profesionalnu karijeru do sada.

Najdraža utakmica ove sezone?

Ove godine smo ostvarili veliki uspjeh i zaista sam ponosan na kompletnu ekipu. Moram izdvojiti dvije utakmice, prva je na Pecari protiv NK Široki Brijeg kada srušili crnu tradiciju, a druga je pobjeda protiv ekipe Željezničara na Grbavici. Obje utakmice smo dobili rezultatom 0:3.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Šta je bila najveća snaga Sarajeva ove sezone?

Mnogo sam pričao o tome tokom sezone, naša najveća snaga definitivno je zajedništvo. Zajednički cilj i posvećenost su nas doveli do rezultata. Sve dok ekipa pobjeđuje nije važno ko je postigao gol, a ko je upisao asistenciju. Svaki pojedinac bio je podređen pobjedi i osvajanju novih bodova. Atmosfera u ekipi je bila konstantno dobra, a pored toga moram spomenuti i kvalitet koji svaki od igrača ima.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi