Slobodu transfer Todorovića "koštao" 90.000 eura: Koliko su premijerligaši isplatili menadžerima?

Podaci objavljeni u finansijskim izvještajima

Slobodu transfer Todorovića "koštao" 90.000 eura: Koliko su premijerligaši isplatili menadžerima?

A. Čaušević

Pojedini klubovi iz Premijer lige BiH su objavili detaljnje izvještaje o poslovanju u prethodnoj fiskalnoj godini.

Svi klubovi koji su učestvovali u procesu licenciranja su dužni da komisijama N/FSBiH predoče informacije o ukupno isplaćenim iznosima predstavnicima, odnosno zastupnicima fudbalera.

To su uradila četiri kluba, a menadžerima je, barem ono što je poznato, isplaćeno oko 660.000 KM.

Najviše novca na račun zastupnika igrača isplatili su u Zrinjskom. Menadžeri su Plemiće koštali 331.507 KM.

Tokom 2018. godine osvajač duple krune FK Sarajevo je zastupnicima igrača isplatio 151.088,60 KM.

Na Grbavici su na isplate predstavnicima igrača izdvojili najmanje novca. FK Željezničar su menadžeri "koštali" 4.847,00 KM.

FK Sloboda je objavila podatak kako je agenciji Andreas Kraus Klub 7 isplaćeno čak 90.000 eura zbog posredovanja prilikom transfera Darka Todorovića u Red Bull Salzburg.

Interesantno iz Širokog Brijega su naveli kako "tokom 2018. godine nisu imali finansijskih obaveza prema zastupnicima u transferima igrača, a samim tim niti isplata prema istim".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Finansijske izvještaje su objavili još Tuzla City i Radnik, međutim u istim nisu naznačeni iznosi uplaćeni zastupnicima igrača.

Izvještaje klubova možete pogledati na sljedećim linkovima: FK SarajevoFK Željezničar, NK Široki Brijeg, HŠK Zrinjski, FK Radnik, FK Sloboda, FK Tuzla City

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

redbull
eura i km ?
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi