Mujakić uoči derbija: Dat ćemo sve od sebe

Prvotimac FK Sarajevo

Mujakić uoči derbija: Dat ćemo sve od sebe

Sarajevski derbi između velikih rivala Sarajeva i Željezničara bit će odigran predstojećeg vikenda na stadionu "Asim Ferhatović-Hase".

Meč će biti odigran u okviru 5. kola Lige za prvaka Bosne i Hercegovine, a svoja očekivanja od utakmice koja se igra u nedjelju od 16:30 sati iznio je prvotimac Sarajeva Nihad Mujakić.

Najavio je da će njegov tim dati sve od sebe kako bi na kraju ostvario trijumf.

"Utakmica protiv Željezničara je dobra prilika za nas i toga smo svjesni. Dobrim rezultatom se vraćamo u utrku za mjesto koja vode u Evropu i sigurno je da nam je ta utakmica od velikog značaja. Međutim, svjesni smo da je derbi jedan posebna utakmica, koja ima svoja pravila i teško je dati bilo kakvu prognozu.", rekao je Mujakić, dodavši:

"Ono što sigurno mogu reći jeste da ćemo mi na terenu dati sve od sve, od prvog do zadnjeg minuta, jer želimo ostvariti dobar rezultat i obradovati naše navijače. Nismo uradili ono na terenu što smo očekivali ovog proljeća i moramo dati odgovor na terenu i pokazati reakciju. Dobro treniramo i nadam se da ćemo na terenu u nedjelju pokazati jednu dobru igru."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Mujakić je u svojoj kariejri do sada odigrao nekoliko utakmica protiv gradskog rivala, ali u omladinskim selekcijama kluba. U nedjelju njega očekuje prvi derbi u seniorskom uzrastu.

"Ako dobijem priliku da upišem nastup bit ću zaista sretan jer sarajevski derbi je najveća utakmica bh. fudbala. Nadam se kvalitetnoj utakmici i naravno, našoj pobjedi", dodao je Mujakić.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi