Mujdža: Irsku smo dobili? Neće biti lako
Foto: EPA

Iz Freiburga za SportSport.ba

Mujdža: Irsku smo dobili? Neće biti lako

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine u baražu za plasman na Evropsko prvenstvo u Francuskoj igrat će protiv selekcije Republike Irske. 

Bh. reprezentativac Mensur Mujdža nije bio upoznat sa protivnikom u trenutku kada smo ga kontaktirali, ali ni previše oduševljen kada je saznao da ćemo snage odmjeriti sa selekcijom od koje smo u prijateljskoj utakmici u Dublinu poraženi rezultatom 1:0. 

"Koga smo dobili? Irsku? Šta da kažem, postojala je mogućnost da igramo protiv njih i bili smo spremni na to. Mislim da Republika Irska igra sličan fudbal kao Vels, a o kvalitetu protivnika dovoljno govori njihov zadnji rezultat protiv Njemačke. Neće nam biti lako, kao što ne bi bilo i da smo izvukli Sloveniju, Dansku ili Norvešku", kazao je Mujdža za SportSport.ba.

Mujdža je dodao da vjeruje u plasman u Francusku.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Nisam se opterećivao s baražom puno. Svaka ekipe posjeduje kvalitet, a na nama je da budemo pravi i pobijedimo. Optimističan sam, vjerujem da ćemo izboriti plasman", poručio je Mujdža. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.