Mujdža: U Njemačkoj nije dovoljno biti talentovan

Naš reprezentativac o sezoni, treneru, gostovanjima...

Mujdža: U Njemačkoj nije dovoljno biti talentovan

Ekipa Freiburga je odigrala sjajnu polusezonu te se sada nalazi na petom mjestu u Bundesligi.

Naš reprezentativac, Mensur Mujdža  je zadovoljan napravljenim u dosadašnjem toku sezone, a prema njegovom mišljenju jedan od najzaslužnijih  za uspjehe kluba je trener, Christian Streich.

 

"Naš jedini cilj je bio da se izbjegne ispadanje. Mislim da nijedan klub osim Bayerna ne može biti siguran u svojoj status u narednoj sezoni. Konkurencija je velika, svi klubovi posjeduju kvalitet, a najmanja sitnica može donijeti prevagu", rekao je Mujdža te je dodao:

 

"Mislim da je ključno bilo dovođenje Christiana Streicha za trenera. Nakon što je Sorg otpušten, klub se odlučio za mlađe igrače sa ciljem da nam da više iskustva i pripremi nas za borbu za povratak u Bundesligu. Bili smo posljednji sa 13 bodova i svi su nas otpisivali. Ipak, Streich je znao sve igrače, znao je najbolji način za vođenje ovog tima i sa napornim radom i disciplinom ne samo da smo ostali na vrhu nego smo i dobili iskustvo za vremena koja dolaze. On izvlači maximum iz svakog igrača, prijateljski je nastrojen van terena, ali je jako posvećen na terenu. Osjećamo njegovu podršku i to nam znači mnogo".

 

Mujdža se potom osvrnuo na eventualni iskorak klub te život u Freiburgu.

 

"Teoretski 40 bodova je dovoljno da obezbijedimo opstanak i to je naš cilj. Sve preko toga je veliki bonus za nas, još jedno priznanje za naš rad. Osjećam se odlično ovjde u Freiburgu. Osjećam da mi vjeruju i da me podržavaju. Ove sezone sam igrao na desnoj strani, bio sam na lijevom boku, a čak smo razgovarali da zaigram i kao štoper u vrijeme kada smo imali problema sa povredama. To pokazuje da mi trener vjeruje. Imam ugovor do 2014. godine i vidjet ćemo šta će se desiti, ali mi se zaista sviđa ovdje. Bilo je teško na početku, ali najvažnije za mlade igrače koji dolaze iz inostranstva je da nauče jezik. Kada sam to uradio sve je bilo lakše. Bundesliga je na drugom nivou kada je u pitanju kvalitet i taktika, ali također i disciplina i fizička sprema. Igrači sa Balkana su tehnički veoma dobri i talentovani, ali to nije dovoljno za uspjeh u Njemačkoj", rekao je Mujdža te je na kraju dodao:

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

 

"Također mi se sviđa atmosfera na stadionima. Navijači su nam zaista sjajni i kada se radi o gostovanjima najteže je igrati na Signal Iduna Parku. Osjetim vibracije u prsima sa tribina. Zaista je nevjerovatno", prenosi Bundesligafootball.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.