Mujić: Budućnost će se boriti za Premijer ligu

Mujić: Budućnost će se boriti za Premijer ligu

Samir Mlaćo

Nogometaši Budućnosti iz Banovića pobjedom od 5:0 nad Orašjem na najbolji mogući način otvorili su sezonu 2013/2014 u Prvoj ligi Federacije.

Banovićani su pokazali sjajnu igru, svih 90 minuta su bili bolji protivnik tako da pet komada u mrežu labudova sa Save na kraju i nije bilo iznenađenje. Najbolji igrač na susretu bio je sjajni Muhamed Mujić koji je u prelaznom roku bio na korak od odlaska iz Banovića, ali to se nije desilo.

Mujić je ostao stanovnik Banovića i pokazao da će igra ovog tima umnogome zavisiti od njega. Ovaj nekadašnji mladi reprezentativac naše zemlje postigao je dva pogotka i na najbolji mogući način otvorio sezonu.

"Zadovoljan sam svojim učinkom, kao i učinkom cijele ekipe. Odigrali smo zaista fantastično i svih 90 minuta bili bolji protivnik. Trebali smo postići još pogodaka, ali i ovaj rezultat je visok i moramo biti zadovoljni. Jednostavno gosti iz Orašja nisu pokazali ništa", ističe Mujić.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Budućnost je u prošloj sezoni opstanak obezbijedila tek u poslijednjem kolu kada su savladali Slobodu u Tuzli (1:0), a u ovom klubu vjeruju da u ovoj sezoni ipak neće biti tim koji će se boriti za opstanak.

"Prošla sezone je mnogo obećavala, bili smo u vrhu nekoliko kola i onda se desio neshvatljiv pad cijele ekipe. To nas je na kraju moglo koštati i ispadanja, ali srećom sve se dobro završilo i ostali smo u ligi. I u takvoj situaciji ja sam bio jedan od najboljih strijelaca i igrača lige i to me raduje. Ove sezone Budućnost će se sigurno boriti za Premijer ligu i po meni imamo najjaču ekipu u ligi. Čuo sam da Bratstvo i Sloboda također imaju kvalitetne ekipe, ali mislim da je naša ekipa dugo na okupu, te da ima najveći kvalitet", dodao je Mujić koji je do sada ubilježio 11 nastupa za našu juniorsku reprezentaciju, te sedam nastupa za mladu reprezentaciju naše zemlje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.