Mujkanović: Iduće sezone idemo na titulu

Predsjednik UO Slobode pred novu sezonu

Mujkanović: Iduće sezone idemo na titulu

Emir Dindić

Na Tušnju je danas izvršena prozivka igrača Slobode, kojom je, ujedno, označen početak priprema za naredno prvenstvo u Premijer ligi BiH.

Predsjednik UO Slobode Senad Mujkanović u svom prvom obraćanju medijima  istakao klupske ciljeve za ovu sezonu a govorio i o idućoj sezoni.

"Očekujemo još pojačanja narednih dana. Vrše se pregovori  sa nekoliko iskusnih fudbalera,  zaista ne bi nešto specijalno govorio o imenima. Moguće da se fudbaleri s kojima pregovaramo priključe i na visinskim pripremama. Cilj Slobode za ovu godinu je ponovo Liga za Prvaka, naš cilj uvijek mora biti Liga za Prvaka, odnosno naš primarni cilj.  Za iduću sezonu idemo veoma ozbiljno, odnosno za 100.godišnjicu kluba cilj  je titula. Odluka Upravnog Odbora je da se fokusiramo na fudbalere sa našeg područja.  Što se tiče mog statusa kao predsjednika smatram da nije vrijeme da pravimo neke promjene dok slažemo igračku križaljku, i dok pravimo ekipu koja će nositi igru Slobode u narednom periodu. Ja sam dijete ovog grada, tu mi je porodica, tu živim i radim i sve što zaradim opet ostavljam ovom gradu. Šta god da se na kraju desi, ja sam uvijek uz Tuzlu i Slobodu." rekao je Mujkanović te dodao:

"Što se tiče nekih fudbalera koji su otišli pokrenućemo tužbe. Neke tužbe su u samom procesu. Mi ćemo pokrenuti tužbe i protiv fudbalera koju su otišli iz kluba i želimo da vrate novac koji su dobili, a nisu odradili svoj posao po ugovoru. Tražićemo zaštitu za Slobodu, to je moja obaveza. Da li je Savez dosljedan u svojim odlukama vidjećemo u slučaju Asima Zeca.  Dostavićemo  taj sporazum savezu i vidjećemo da li će  nas tretirati isto, jer to su isti aršini kao u slučaju fudbalera koji su potraživali novac. Što se tiče Sindikata profesionalnih fudbalera , oni mene lično kao predsjednika kluba zanimaju kao lanjski snijeg i njihove izjave koje prave, odnosno stavljaju po portalima. Oni imaju pravo da daju svoje mišljenje,  vrše pritisak i to je to." zaključio je Mujkanović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi