"Mujkanović je mali da bi odlučivao o ovako velikim stvarima"
Prvi čovjek Sloge smatra da Mujkanović nije taj koji bi mogao da odluči ko će igrati na Tušnju i da svako u Tuzli ima jednaka prava

Azmir Husić za SportSport.ba

"Mujkanović je mali da bi odlučivao o ovako velikim stvarima"

E. Škorić

Azmir Husić, prvi čovjek Sloge iz Simin Hana, odgovorio je na tvrdnje predsjednika Slobode Senada Mujkanovića da će samo jedan klub igrati na Tušnju.

Danima se špekuliše o tome hoće li Sloga svoje premijerligaške mečeve igrati na stadionu Tušanj naredne sezone. Iako Mujkanović kaže kako je uprava Slobode odlučila da samo crno-crveni koriste stadion, Husić je uvjeren da će i Sloga igrati na Tušnju.

"Ne bih komentarisao koje sve ovlasti ima Mujkanović. On nije ta osoba koja može nešto da zabrani Slogi. Siguran sam da ćemo igrati na Tušnju naše domaće utakmice. Mi smo građani ovog grada i imamo sva prava da koristimo Tušanj. Ako je Tušanj Mujkanovićevo vlasništvo, onda se slažem - ne možemo koristiti stadion, ali koliko znam on nije zaposlen na stadionu Tušanj", rekao je Husić za SportSport.ba, pa je dodao:

"Nije samo Mujkanović Sloboda. On je samo predstavnik tog kluba. Sloboda je širi pojam. Kada biste uradili anketu i pitali 100 'normalnih' ljudi u Tuzli, 100 bi ih reklo da Sloga ima pravo da igra na Tušnju. Ko to ima pravo da uskrati budućnost Sloge? Da li neko može da našoj djeci i našem klubu zabrani da ima normalnu budućnost i da nam kaže kako nama nešto nije dozvoljeno? Mujkanović sigurno to ne može".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Ukoliko dobijemo odbijenicu i jave nam da ne možemo igrati na Tušnju, onda ćemo pravnim putem tražiti svoja prava, a i možda nas se skupi 10.000 i dođe na Tušanj. Mi nećemo dozvoliti da nam se uskrate prava na koja polažemo kao građani Tuzle. Zamislite vi naprimjer da ulazite u BiH i onda vam graničar kaže da ne možete ući u BiH iako imate pasoš i svu urednu dokumentaciju", bio je slikovit prvi čovjek Sloge.

"Mujkanović je mali da bi odlučivao o ovako važnim i velikim stvarima", naglasio je Husić za SportSport.ba.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Jadnimi
Husić je daleko od idealnog, ali u ovom slučaju je apsolutno u pravu.
47 12
Chupy
Sloga ili bilo koji drugi klub iz Tuzle ima pravo koristiti stadion Tusanj kao i Sloboda! Zasto? Zato sto je Tusanj JAVNA GRADSKA USTANOVA! Sve receno!
45 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi