Veliki uspjeh Mladosti iz Kikača

Mujkanović: Volio bih nekog atraktivnog protivnika, ali samo da to ne bude moja Sloboda

E. Čaušević

Mladost iz Kikača plasirala se u šesneastinu finala Kupa BiH nakon što su danas igrači ove ekipe bili bolji na svom terenu od Budućnosti.

U regularnom dijelu utakmice rezultat je bio 1:1 što je značilo da ćemo nakon penala znati pobjednika i putnika dalje. Junak domaćih bio je golman Ibrišimović koji je odbranio dva penala i tako donio svom timu historijski uspjeh. Poslije utakmice prvi čovjek Mladosti, Senad Mujkanović, za SportSport.ba izjavio je da je ponosan na uspjeh kluba iz mjesta koji ima samo 2.000 stanovnika.

"Sretni smo što smo prošli Budućnost koja je jako dobra ekipa i to su danas pokazali. Imali smo vodstvo i dvije dobre prilike, a onda smo u zadnjoj minuti primili gol. Imali smo više sreće u penalima. Sutra je izvlačenje parova za šesneastinu finala Kupa BiH i mi ćemo biti među 12 premijerligaša, osam ekipa iz RS i 12 iz FBiH. Ne bih volio da dobijemo Slobodu jer je to moj klub i na čelu sam tog kluba", rekao je Mujkanović, te dodao:

"Naravno da mi je puno srce što ćemo imati dvije ekipe sutra u bubnju. Ovo je malo mjesto sa 2.000 stanovnika i za njih je ovo jako velika stvar i daje nam velika krila. Raduje me što je bilo puno navijača i davali su podršku tokom cijele utakmice. Sljedeću srijedu je Kup i pozivam ih da dođu. Samo da ne bude Sloboda, a ostalo može ko hoće. Ne moramo dalje ni ići jer smo i s ovim zadovoljni, ali volio bih da dobijemo atraktivnog protivnika. Druga liga? Trudit ćemo se za ulazak u veći rang. Ovo je jako dobra sredina i ljudi vole fudbal. Stalno nešto radimo i dopunjujemo kako bismo igrali veći rang".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi