Ibrišimović junak Mladosti iz Kikača, Rudar izbacio Olimpik

Drugo kolo Kupa FBiH

Ibrišimović junak Mladosti iz Kikača, Rudar izbacio Olimpik

E. Čaušević

Danas je odigrano 12 utakmica drugog kola Kupa Federacije Bosne i Hercegovine, te smo saznali putnike u šesneastinu finala Kupa BiH.

Jedan od derbija danas je odigran u Kaknju gdje su se sastali Rudar i Olimpik. Gledatelji su vidjeli veliku borbu na terenu i bilo je jasno da će jedna greška odlučili pobjednika. To se desilo u samom finišu utakmice kada je Rudar došao do pobjede. U 88. minuti mrežu Olimpika zatresao je Crnović za veliko slavlje domaćih navijača i plasman dalje.

Plasman u šesneastinu finala ostvarila je Mladost iz Kikača koja je nakon penala bila bolja od Budućnosti iz Banovića. Mladost je povela sjajnim golom Mujkanovića, ali su gosti izjednačili preko Zukića. Putnika u dalje saznali smo nakon penala, a uspješniji su bili domaći. Junak utakmice bio je golman Mladosti Edin Ibrišimović koji je odbranio dva penala, te tako svojoj ekipi donio historijski uspjeh.

Sjajan meč u Gradačcu su odigrali Zvijezda i Novi Travnik, a dalje je prošao domać tim koji je slavio nakon penala. U regularnih 90 minuta bilo je 2:2, a nakon penala Zvijezda je slavila sa 5:4.

Dalje se plasirao i Moševac koji je na svom terenu bio bolji od Slavena sa minimalnih 1:0. Junak Moševca bio je Kovačić koji je postigao prekrasan pogodak u 18. minuti. Moševcu u šesneastini finala priključio se i Klis koji je sa 4:0 savladao Bosnu Union.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Kup FBiH, 2. kolo:

Rudar - Olimpik 1:0 (Crnović 88')
Mladost Kikači - Budućnost 1:1 (3:1 nakon penala)
Moševac - Slaven 1:0 (Kovačić 18')
Zvijezda - Novi Travnik 2:2 (5:4 nakon penala)
Klis - Bosna Union 4:0
Goražde - Vitez 1:1 (7:2 nakon penala)

Zaprati NK Zvijezda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Zvijezda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi