Mujkić 'opleo' po Nikiću: Čovjek nema svoje JA, njima je samo bitno da je rata uplaćena na vrijeme
Bio je omiljeni igrač navijača Bratstva.

Bivši napadač gračaničkog Bratstva

Mujkić 'opleo' po Nikiću: Čovjek nema svoje JA, njima je samo bitno da je rata uplaćena na vrijeme · Intervju

E. Oštraković

Jasmin Mujkić prije godinu i pol dana napustio je gračaničko Bratstvo, klub u kojem je ostavio najveći trag u svojoj karijeri.

Iako nije rođeni Gračanlija, ljudi iz ovog grada smatrali su ga svojim, jer je najveći dio karijere proveo baš tu.

Imao je i epizodu u Slobodi, gdje je postigao nekoliko golova, ali je onda uslijedio povratak u "njegovu" Gračanicu.

Nakon toga odlučio je sa porodicom otići u Njemačku, gdje sada radi, ali i igra u jednom od klubova.

"Tamo sam godinu i pol i za to vrijeme sam uspio primjetit da što se tiče organizacije da je na većem nivou u odnosu na nas. Ja igram ligu koja je u nivou naše kantonalne lige, ali su organizacija i uslovi na nivou minimalno Prve lige Federacije BiH. Samo što smatram da im nije fudbal, pogotovo niže lige nisu kvalitetne. Ja sam siguran da bi ovu ekipu gdje ja igram ekipa iz Druge Federalne lige dobila bez problema. Puno se ulaže tamo u fudbal, ali nema kvaliteta i sve je manje mlađih igrača i sve se zasniva na starijim igračima" kaže Mujkić za SportSport.ba

U ovoj sezoni više nije samo igrač, nego je postao i pomoćni trener.

"Od ove sezone sam u klubu Spvgg Merzig u kojem nastupam i pomoćni sam trener. Dobio sam ponudu da budem trener- igrač uz novčanu naknadu i da mi završe bolji posao nego što sam imao, što sam objeručke prihvatio. Posao mi je veoma bitan i zbog toga sam i otišao 1450 kilometara od kuće, a i taj posao pomoćnog trenera će mi dobro doći jer vidim sebe tu u budućnosti", rekao je Mujkić.

Svoje Bratstvo prati i iz Njemačke, a govorio je i o raznim stvarima koje se tiču kako kaže njegovog kluba.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"Pratim i Premijer ligu, ali i Prvu ligu. Naravno, najviše svoje Bratstvo. Znate kako kažu "prva ljubav zaborava nema". Dok sam igrao u Bratstvu nisam toliko primjećivao, ali sad kad pogledam sa strane ima puno stvari koje ne štimaju, a to su sve sitnice koje se efikasno i veoma brzo mogu riješit da se od Gračanice i Bratstva napravi respektabilan klub. Nije to loše, ide to, ali za nešto više, a može se, moraju se povući malo drugačiji potezi", kaže Mujkić, pa nastavlja:

"Mislim da Bratstvo može igrati Premijer ligu, ali sve dok vode "treneri" koji nemaju svoje JA, dok budu igrači jeli piliće sa ražnja pred utakmicu, dok igračima kojima načelnik koliko kaže on i dadne novca, a on to vraća tako što napušta trening, dolazi kad hoće, kad izgubi bude mu svejedno, jer njemu je bitno da je rata uplaćena i da će nalog za gorivo biti na vrijeme, dok jedan kapiten koji ima 32 ili 33 godine trči više od momka koji ima 20 godina i još puno, puno toga. S tim radom nema napretka u Bratstvu i tavorit će u Prvoj ligi. Publika je već počela okretati leđa Bratstvu, a ako ne bude navijača na Lukama nema ni kluba", završio je nekada najbolji napadač tima iz Gračanice.

Top Komentari

Prazina
A da malo napišete nešto o FK Sijeno iz Gnojnica gornjih? Vidim da ste se raspisali o seljacima pa nemojte onda ostaleee zanemarivat
1 9
Salihović23
Ruško kralju, sve najbolje... ?
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi