Mujkić pred derbi sa Slobodom: "Oni će biti pod pritiskom, znam koliko je težak dres Slobode"

Trener Budućnosti za SportSport.ba

Mujkić pred derbi sa Slobodom: "Oni će biti pod pritiskom, znam koliko je težak dres Slobode"

E. Oštraković, foto: D. Kurbegović

U subotu će u Banovićima biti odigrana derbi utakmica 3. kola Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine.

Naime, ekipa Budućnosti će na svom terenu dočekali Slobodu i ovo će biti sudar jedine dvije ekipe koje su u prva dva kola ostvarile dvije pobjede.

Sloboda je imala dosta lakši raspored od Budućnosti jer su obje utakmice igrali kod kuće i to protiv Rudara iz Kaknja i slabašnog Jedinstva iz Bihaća.

Sa druge strane Budućnostje u prvom kolu slavila protiv TOŠK-a, a zatim su u gostima pobijedili Vis Simm-Bau.

Uoči ove utakmice za SportSport.ba govorio je bivši kapiten Slobode i sadašnji trener Budućnosti, Denis Mujkić.

Prenijeli ste formu iz prošle sezone. Dva kola, dvije pobjede?

Oglasi

"Da drago mi je da smo nastavili s istim igrama iz prošle sezone ali to je rezultat kontinuiranog rada i velike želje mojih igrača da napreduju iz dana u dan.

Odigrali smo izuzetno dobro prva dva kola jer smo uz dvije pobjede postigli i 5 golova i kreirali dosta šansi što nam daje samopouzdanje i neku komociju protiv Slobode", rekao je Mujkić.

Sada je na rasporedu derbi protiv Slobode. Očekivanja?

"Što se tiče utakmice sa Slobodom očekujem tešku, borbenu i nadam se zanimljivu utakmicu gdje ćemo imati sigurno šta pokazati.

Vjerujem da možemo doći do pobjede iako je iskustvo na njihovoj strani, nadam se da će naša mladost volja, želja i entuziazam presuditi."

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Sigurno da se očekuje utakmica sa dosta naboja jer se radi o kantonalnom derbiju i Slobodi neće biti lako iako je svi vide kao favorita?

"Istina da Slobodu svi vide kao favorita ali i mi se pitamo nešto i u tome vidim našu prednost jer mi nemamo šta da izgubimo dok Sloboda ima dosta toga za izgubiti i bit će pod velikim pritiskom navijača a kao bivši igrač i kapiten Slobode znam kolko je taj dres težak."

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi