Mujkić za pobjedu Iskre nad Vitezom i ponovnih +5

Minimalna pobjeda Bugojanaca

Mujkić za pobjedu Iskre nad Vitezom i ponovnih +5

Samir Mlaćo

Derbi susret 11.kola Druge lige Federacije BiH grupa Zapad odigrali su u subotu na stadionu Jaklić u Bugojnu NK Iskra i FK Vitez, a domaći su slavili sa minimalnih 1:0, te upisali tri vrijedna boda.

Iskra je bolje otvorila utakmicu, stvorila par lijepih prilika, a u 32.minuti u gužvi pred golom gostiju najbolje se snalazi Dino Mujkić i trese mrežu nemoćnog Adnana Hrustića.

Sjajnu priliku za domaće imao je Eldar Omerinović, ali je njegov pokušaj zaustavila prečka, dok je Vitez u drugom poluvremenu pokušavao ugroziti gol domaćih  i doći do poravnanja ali im to nije pošlo za rukom.

Bugojanci su sačuvati rano vodstvo iz 32.minute vrijedno tri boda, te ponovo vratiti prednost u odnosu na subotnjeg rivala na +5.

Iskra je ostala lider na tabeli i ima 26 bodova, dok je FK Vitez drugi i ima 21. Susret na stadionu Jaklić odigran je pred 150 gledalaca, a sve je proteklo u fer i korektnoj atmosferi.

NK Iskra – FK Vitez 1:0 (1:0)

Gradski stadion Jaklić u Bugojnu. Gledalaca:150. Glavni sudija: Haris Halkić (Sanski Most). Pomoćnici: Ladislav Turić (Novi Travnik) i Igor Puzović (Travnik). Delegat: Eldis Prošić (Cazin).

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

NK Iskra: Peco, Bešagić, Nebić, Omerinović (72.Hajdarević), Kamber (82. Fuka), Mujkić (90.Crnica), Sijamija, Ivković, Filan, Skopljak, Mašić. Trener: Senid Kulaš.

FK Vitez: Hrustić, Alić, Šut (70.Adilović), Hodžić, Haskić(45. Rebihić), Smajić (54.Mujkić), Zukan, Fetić, Šiš, Tufekčić, Petak. Trener: Šaban Haskić. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti