Karizmatični Mulalić u svom stilu: "Kao da smo igrali u Škotskoj"

Treneri su rekli svoje nakon utakmice

Karizmatični Mulalić u svom stilu: "Kao da smo igrali u Škotskoj"

Esmer Oštraković

Duboko u sudijskoj nadoknadi ekipa Sloge ostvarila je pobjedu protiv Igmana golom sa bijele tačke.

Igrala se 96. minuta kada je Vidić postigao gol iz penala i odveo Slogu među osam najboljih u Kupu.

U uvodnim minutama meča bolja je bila Sloga. Uglavnom se igralo pred golom Igmana.

Dobar napad Igmana, ali ispred Džankovića interveniše odbrana Sloge. Igrala se tada 37. minuta i to je bilo uglavnom sve što smo vidjeli u prvom dijelu.

Do kraja meča nismo vidjeli toliko uzbuđenja, odnosno sve do 90. minute kada je viđen jedan slobodan udarac za domaće. Dupovac je napravio faul, Kvesić šutirao, no ravno u živi zid.

Oglasi

Šesta minuta sudijske nadoknade donosi glavni detalj na meču. Čubrilo je igrao rukom, dosuđen je penal za tim iz Doboja, koji je Vidić realizovao i odveo svoj tim dalje.

Nakon utakmice mnogo je kod glavnog sudije protestovao trener Igmana Edis Mulalić, a nakon utakmice dao je izjavu.

"Vrlo težak teren. Nije se "umiralo" u ljepoti ni s jedne strane. Svodilo se sve na neke ubačaje. K'o da smo u Škotskoj igrali protiv Heartsa. Uspjeli smo u nekim stvarima to osujetiti. Imao bih šta reći, ali neću ništa. Ne smijem ništa prokomentarisat. Kompliment momcima za borbu, nije ni protivnik htio da igra. Sa strane ljepote nimalo gledljiva utakmica.

Šta reći kada primiš penal u 97. minuti. Šta reći? Bolje ništa ne reć", rekao je Mulalić.

Izjavu je dao i trener Sloge Vlado Jagodić.

"Vjerovali smo u prolaz, prošli smo. Možda kvari utisak to što nismo postigli gol ranije. Mislim da smo se zasluženo kvalifikovali dalje. Neke stvari nisam htio da potenciram u javnosti, ali realno se vidi da je početak sezone, ovo je jednostavno peta sedmica priprema. Jesmo mi bili u Antaliji, ali svi su se patili za prolaz u Kupu. Imali smo protiv sebe i vjetar i teren.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Lopta se ne može spustiti i igrati. Bilo je ko će koga nadmudriti visokim loptama. Dali smo gol iz kaznenog udarca, ali dok god sudija ne svira kraj postoji šansa da se postigne gol. Sretan sam što smo prošli dalje. Pribojavao sam se malo ove utakmice, pravili smo višak u vazduhu, ali Igman se dobro postavio. Došli su da vuku utakmicu do kraja i dovukli su je do samog kraja, ali je nisu završili kako su očekivali. Mentalno je bila teška utakmica. Vjerujem da će Igman izboriti opstanak.

Zaprati FK Igman Konjic, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Igman Konjic Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Drakula
Cuj ovog hahahahahaahah dje si ti Hearts
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi