Mulalić: Očekujemo dolazak još tri-četiri igrača

Željezničar započeo s pripremama

Mulalić: Očekujemo dolazak još tri-četiri igrača

Fudbaleri FK Željezničar danas su prisustvovali prozivci nakon koje su obavili prvi trening u sklopu priprema za proljetni dio prvenstva u Premijer ligi BiH. 

Tim sa Grbavice je u odnosu na proteklu polusezonu osvježio igrački kadar, a zadovoljstvo učinjenim u januarskom prijelaznom roku nije krio ni trener Edis Mulalić koji se uoči treninga obratio prisutnim novinarima. 

"Zima je vrlo teška za dovođenje igrača, obično su igrači pod ugovorom, ali mi ćemo ove sedmice kompletirati igrački kadar i stvarno moram pohvaliti ljude iz kluba koji su dali maksimum napora da bude sve kako treba. Imamo sedam sedmica da se pripremimo, mi smo od svih premijerligaša najranije krenuli i krećemo iz nule sada. Bolje je to nego izvlačiti se iz blata", kazao je trener Mulalić, te se osvrnuo na Ognjena Đelmića.

"Ja sam bio za njega da produži. Klub u je ponudio uslove i sad on razmišlja hoće li prihvatiti to. Do njega je", ističe Mulalić.

Mulalić ne isključuje mogućnost da u Željezničar stigne još pojačanja.

"Kao što sam već rekao do kraja sedmice bi trebala doći još maksimalno tri do četiri igrača sa kojima ćemo kompletirati ekipu. Doveli smo ciljana pojačanja na mjestima na kojima su nam trebali. Sve u svemu, oslonili smo se na one igrali koji su tu željeli doći i zadovoljan sam."

Optimizam je prisutan u taboru Željezničara. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Nisam izgubio nadu da možemo izboriti Evropu kroz prvenstvo. Imali smo pehova nekoliko u prošloj polusezoni, ali sada ćemo pokušati izvući maksimum i ostvariti svoj cilj. Kup bi trebao biti najlakši put do toga, međutim i ostali klubovi imaju svoje planove i moramo dati svoj maksimum u svakom meču."

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi