Mulalić pred novim izazovom: Prioritet nam je izlazak u Evropu

Bh. stručnjak preuzeo OFK Titograd

Mulalić pred novim izazovom: Prioritet nam je izlazak u Evropu

Samir Mlaćo

Bh. stručnjak Edis Mulalić jučer je pronašao novi angažman. Naime, Mulalić se skrasio u redovima crnogorskog tima OFK Titograd.

Posljednji angažman Mulalić je imao u Rudaru iz Pljevlja, s kojim se razišao na kraju prvog dijela sezone.

Sada je spreman za novi izazov, a Titograd je jučer u dogovoru sa Upravom kluba napustio dosadašnji trener Igor Pamić.

"Prije svega drago mi je da sam tu i hvala upravi na povjerenju. Prije nego nastavim želim da kažem da mogu samo da obećam jednu stvar. Radićemo i to veoma jakim intenzitetom. To je moj način rada i to sam uvijek pokušavao da implementiram“, kazao je Mulalić za službenu stranicu kluba.

OFK Titograd je trenutno trećeplasirani na tabeli.

"Naše ambicije su najveće. Prioritet nam je izlazak u Evropu, ali ako se pojavi prilika za nešto veće naravno da ćemo je prigrabiti. Sada krećemo od nule. Igrači su bili na pripremama u Medulin i sa priprema su se vratili u dosta dobrom stanju. Imamo prostora za rad i napredak i na tome ćemo raditi u kontinuitetu“.

Govorio je i o igračkom kadru.

"U slijedećih 14 dana želim da još bolje upoznam igrače. U narednom periodu ćemo vidjeti na kojim smo mjestima deficitarni. Zavisno od slijedećeg perioda i rezultata rada vidjećemo da li ćemo angažovati još neko pojačanje. Ono što je bitno za svaku ekipu koja pretenduje na vrh tabele jeste širok igrački kadar.

Dotakao se i filozofije koju on preferira.

"Ja volim igru u oba pravca. Želim da moji momci igraju ofanzivno, sa konkretnim posjedom, a u istom trenutku oprezno. To je igra koji nosi veliki intenzitet i za to igrači moraju biti spremni".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi