Mulalić: S ovakvom igrom se ne trebamo nikoga bojati

Mladost upisala novi poraz

Mulalić: S ovakvom igrom se ne trebamo nikoga bojati

S. Mlaćo

Mladost Doboj Kakanj danas je upisala svoj drugi poraz u drugom dijelu sezone BH Telecom Premijer lige. Dobojlije su danas na svom terenu poražene od aktuelnog prvaka Zrinjskog 2:1, te se sada nalaze na sedmom mjestu premijerligaške tablice.

I pored poraza Edis Mulalić, šef struke Mladosti, u razgovoru za SportSport.ba nije bio nezadovoljan. Ističe da je bio vidljiv pomak u igri njegovog tima, a da je Zrinjski bio bolji upravo za jedan gol više.

"Bila je to jedna dobra utakmica. Poraz nećemo uljepšavati, ali vratili smo se igri koju smo igrali jesenas. Izgledali smo dobro, pa mi je sada puno lakše. Zrinjski je bio bolji za jedan gol, mi napravimo individualnu grešku i ljudi nas kazne", kazao je Mulalić.

Dobojlije su drugi dio sezone otvori na neslavan način, dva poraza u isto toliko susreta.

"Igračima se nema šta zamjeriti, mi sve rješavamo interno. Prvo kolo smo imali teško gostovanje, Sloboda se bori za opstanak, evo i danas je namučila Željezničar. Protiv Zrinjskog se nema šta momcima prigovoriti, bilo je trke i dobre igre. Kažem opet, presudio je pogodak više Zrinjskog i upravo za taj pogodak su bili bolji", jasan je karizmatični stručnjak.

Već u srijedu Mladost će u goste "davljeniku" Čeliku koji nema pravo na kiks. Nova je teška utakmica za Mulalića i njegove izabranike.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Sve su utakmice teške. Mi ako ponovimo igru od danas ne trebamo se bojati, ne samo u Zenici, nego protiv bilo koga. Naš cilj je da igramo što bolji fudbal", dodao je za kraj razgovora Mulalić.

Mladost Doboj Kakanj trenutno se nalazi na sedmom mjestu Premijer lige sa 25 osvojenih bodova.

Zaprati FK Mladost Doboj Kakanj, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Mladost Doboj Kakanj Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Posjetilac
Sa takvim rezultatima ti nećeš ispuniti cilj kluba (plasman u ligu za prvaka) i dobićeš otkaz a ti samo nastaviti tako igrati.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi