Mulalić: U dobru se ne ponesi, u zlu se ne pokori
FOTO: cdm.me

Bh. trener nakon velike pobjede

Mulalić: U dobru se ne ponesi, u zlu se ne pokori

Samir Mlaćo

Po prvi put u historiji crnogorskog prvenstva nogometaši Dečića koje sa klupe predvodi bh. stručnjak Edis Mulalić savladali su favorizovanu Budućnost iz Podgorice (1:0).

Dečić se trenutno nalazi na trećem mjestu i hit je prvenstva, a u subotnjoj pobjedi u Podgorici još uvijek pišu mediji u Crnoj Gori. 

Edis Mulalić je sjajno posložio tim, a nakon utakmice nastalo je veliko slavlje igrača Dečića i navijača. Nekadašnji trener Željezničara ipak ne dozvoljava euforiju, te je imao samo riječi hvale za Budućnost.

"Imali smo problema, ali nikada ne plačem. Svaka čast mojim momcima na ovakvoj pobjedi. Bili smo u lošem momentu nakon poraza od Grblja, a sada smo napravili veliki rezultat. Uvijek volim da kažem: u dobru se ne ponesi, u zlu se ne pokori. Odigrali smo perfektno prvo poluvrijeme, a u nastavku propustili par šansi da damo još neki gol. Mogla je da ga postigne i Budućnost. Ipak, fudbal je poštena igra. Mislim da se nama pod Goricom vratilo za poraz od Budućnosti u Tuzima. Nastavljamo svoj put, a Budućnost je najbolja ekipa u zemlji, vođena vrhunskim trenerom. Osvojiće titulu", prenosi Mulalićevu izjavu cdm.me.

Zanimljivo da je temperamentni Mulalić pred sami kraj susreta zaradio i isključenje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi