Mulalić zna razloge poraza, Lalatović poželio Želji da igra Evropu

Derbi pripao Borcu

Mulalić zna razloge poraza, Lalatović poželio Želji da igra Evropu

E. Škorić

U derbiju 6. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine Borac je pobijedio ekipu Željezničara s 2:1.

Borac je ponovo domaćin bio u Novom Gradu, pošto i dalje traje zamjena terena na Gradskom stadionu u Banjaluci.

Autogolom Vege domaći su poveli, da bi preko Vojinovića povisili na 2:0 do odlaska na odmor. Sve što su gosti iz Sarajeva uspjeli da realizuju je penal Semira Štilića u 77. minuti.

"Mislim da smo bili dosta bolji protivnik u 45 minuta. Poslije je Željo preuzeo inicijativu i zasluženo došao do gola. Mi smo mogli mnogo prije da riješimo utakmicu. Željo se pokazao kao kvalitetan tim i ja mu želim puno sreće. S obzirom kakav je to tim, želim im da igraju u Evropi", rekao je Lalatović.

"Dešavaju se neke boljke. Pribojavao sam se kod tih 2:0 da nećemo pobijediti jer nismo iskoristili šanse. Želji želim sve najbolje, a mojim igračima čestitam na zasluženoj pobjedi", dodao je srbijanski stručnjak.

Edis Mulalić je kratko dao izjavu nakon meča.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"U početku utakmice imali smo problema, povrijedio se bitan igrač. Morali smo odmah na zagrijavanju zarotirati tim. Primili smo iz naših grešaka golove. Kasnije smo morali da rizikujemo, a isto tako da razmišljamo o kartonima jer znamo koja utakmica nas čeka nakon ove. Možda smo negdje i zaslužili neki neriješen rezultat po htjenju. Borcu čestitam na pobjedi", kratko je kazao Mulalić.

Borac igra protiv Leotara u narednom kolu, dok Željezničar u petak igra veliki sarajevski derbi na Grbavici.

Top Komentari

Plavivozdobarskroz
Dabogda mi ruke otpale ako nisam navijao za FKS u prvom kolu protiv Borca, jer smo prije svega Bosnjaci pa tek onda hz i tm. Ovo sto nam rade Srbi je nenormalno, ljudima ne smijes prici odmah svira faul, pitarima lafo vrate -15... Nemamo drzavu, moramo se dignuti i biti zajedno i rastjerati ova ****a...
12 3
user1629223237
Jesi li mulalicu radio sve suprotno od Sarajeva???
9 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi