Muller odlazi iz Bayerna, četiri kluba zainteresovana
Foto: EPA

Nezadovoljan minutažom

Muller odlazi iz Bayerna, četiri kluba zainteresovana

Njemački napadač Thomas Muller trebao bi narednog ljeta napustiti ekipu Bayerna iz Minhena.

Muller iza sebe ima vjerovatno najlošiju sezonu u profesionalnoj karijeri jer je u dresu svog Bayerna počeo 'samo' 25 mečeva u Bundesligi te je postigao samo pet golova. To je njegov najlošiji golgeterski učinak još od sezone 2008/09 kada je odigrao samo četiri meča u Bundeslgii i to nijedan nije započeo. 

Muller je u nekoliko navrata isticao da nije zadovoljan načinom na koji ga tretira trener Carlo Ancelotti, pa su njemački mediji i ranije pisali da bi on mogao da napusti klub. 

Ipak, napadač je odlučio ostati još jednu sezonu, a ukoliko se stvari značajno ne promjene narednog ljeta će otići. Zainteresovana su za sada četiri kluba - Arsenal, Chelsea, Liverpool i Juventus. I, dok su engleski klubovi i ranije bili zainteresovani za njegove usluge, sada se pojavio i Juventus koji je već nekoliko puta sklapao posao sa Bayernom u posljednjih par sezona. 

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Podsjetimo da je Muller kompletnu karijeru proveo kao član Bayerna. Za sada je u Bundesligi za klub iz Minhena odigrao ukupno 294 utakmice te je postigao 111 golova. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi