Muminović nakon debija na Grbavici: Nevjerovatan osjećaj

Azir Muminović za SportSport.ba

Muminović nakon debija na Grbavici: Nevjerovatan osjećaj

M. Šljivak

Mladi golman Azir Muminović iznenada je jučer dobio šansu da stane među stative gola Slobode i to u velikom derbiju na Grbavici protiv Željezničara.

Muminović je na pravi način opravdao povjerenje trenera Tuzlaka Husrefa Musemića. Branio je odlično i zaustavio je gotovo sve pokušaje Plavih prema svom golu.

Ovaj 19-godišnji čuvar mreže ističe da je fenomenalan osjećaj nastupiti u jednom ovako bitnom meču.

"Osjećaj je nevjerovatan. Dobio sam priliku da branim i jako sam zadovoljan. Uspjeli smo pobijediti Želju na Grbavici i iako je još rano, rekao bih da smo jednom nogom u finalu Kupa", ističe mladi golman Slobode.

Muminović vjeruje da bi crveno-crni mogli do oba trofeja ove sezone.

"Trudićemo se da osvojimo oba trofeja. Već sam rekao, u Kupu smo jako blizu finala, predstoji nam velika borba u Premijer ligi BiH. Mislim da možemo osvojiti oba trofeja, ali isto tako, možemo ostati bez oba. Vidjećemo šta će biti".

Nakon impresivnog nastupa na Grbavici, Muminović očekuje da bi uskoro ponovo mogao na gol.

"Naravno, ako ne bude nekih problema očekujem novu šansu na golu do kraja sezone. Ipak, o svemu odlučuje trener Husref Musemić i njegova je zadnja koja se poštuje. Bilo bi mi drago da ponovo stanem među stative".

Navijači su u ovoj sezoni 12. igrač Slobode. Muminović ističe da je igranje pred Fukarama veliki motiv.

"Dosta motiva nam daju. Strašno su nas dočekali sinoć i zaista su nam velika podrška u ovoj sezoni. Vjerujem da će i dalje biti tako, da ćemo imati veliku podršku od njih".

Naredni rival Slobode u prvenstvu je Široki Brijeg. Kao i uvijek, među igračima tuzlanskog tima se očekuje pobjeda.

"Biće teška i tvrda utakmica. Mi, kao i uvijek, očekujemo pobjedu. Široki jeste dobar tim, ali u posljednje vrijeme igraju nešto slabije. Mi ćemo pokušati stići do nova tri boda, koja će nas dodatno približiti naslovu prvaka", rekao je Muminović, koji ima i jednu želju u karijeri.

"Želja mi je da jednog dana branim u Bundesligi. Smatram tu ligu idealnom za mene", istakao je za SportSport.ba golman Slobode Azir Muminović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi