Muminović: Zaslužili smo čitav plijen u Gračanici

Muminović: Zaslužili smo čitav plijen u Gračanici

B. Mujezinović

Danas su na stadionu ''Luke'' u Gračanici, Bratstvo i Gradina su podijelili bodove. Rezultat je glasio 1:1, a strijelci su bili Popara za goste te Pantić za domaće.

Gledajući tabelu, gosti bi trebali biti zadovoljni rezultatom, međutim na terenu je danas drugačije izgledalo. 

Bratstvo je bolje otvorilo utakmicu i imalo terensku incijativu, međutim nisu uspijevali stvoriti gol šanse. Najbolju priliku za Gračanlije imao je Pantić, ali njegov udarac je otišao pored stative. Tek od 25. minute, gosti se bude i počinju napadati. Pred kraj prvog poluvremena bilježimo najbolju priliku na utakmici koju gostujuća ekipa nije uspjela realizovati.

Ćehajić se našao oči u oči sa golmanom gostiju, ali njegov udarac odlazi preko gola. Samo par minuta kasnije, još jedna odlična šansa za goste. Andrić je sjajno uposlio Turbića, ali njegov udarac glavom sjano brani Mitrović. Na poluvrijeme se otišlo sa rezultatom 0-0. U nastavku susreta Gradina je povela preko Almira Popare, koji je sjajno zakucao mrežu domaćina nakon odličnog proigravanja od strane Ćehajića. Bratstvo u nastavku nije stvaralo izgledne šanse za postizanje pogotka, a Gradina je prijetila iz polukontri.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Međutim, u 80. minuti, Aleksandar Pantić, nakon jedne ubačene lopte u kazneni prostor, glavom poravnava rezultat na 1-1. Ova situacija je bila i više nego sumnjiva, te su gosti protestvovali kod pomoćnog sudije jer su mislili da se strijelac gola našao u ofsajdu. Do kraja se rezultat nije mijenjao i utakmica je završena podjelom bodova.

''Danas smo pokazali da sa svima možemo igrati i da je naša ekipa kvalitetnija nego što to tabela pokazuje. Drugoplasirana ekipa na tabeli nam za 90. minuta nije stvorila ozbiljniju priliku, i to na svom terenu, a uz malo više sreće mogli smo realizovati i 2-3 zicera koja smo imali tokom utakmice. Mislim da je Bratstvo postiglo pogodak iz sumnjive situacije, što su svi prisutni vidjeli a i većina potvrdila, ali snimak u narednim danima će nam reći više toga. Na kraju, moja ekipa i ja smatramo da smo zaslužili sva tri boda iz Gračanice, te da domaća ekipa može biti zadovoljna ovim bodom. Slijedeće kolo dočekujemo GOŠK i pred nama je težak zadatak. Očekujem da će svi igrači dati svoj maksimum i da ćemo na kraju uz podršku navijača slaviti'', izjavio je za naš portal stoper Gradine, Salih Muminović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.