"Mundijal je gotov za nas, hvala Allahu na svim blagodatima"
FOTO: EPA

Emotivna poruka velike zvijezde

"Mundijal je gotov za nas, hvala Allahu na svim blagodatima"

Haris Zilić

Fudbalska reprezentacija Senegala predstavila se vrlo dobrom igrom na Mundijalu u Kataru. Prošli su grupu u kojoj su bili Nizozemska, Ekvador i Katar, te tako ostvarili svoj prvobitni cilj.

U osmini finala zaustavljeni su od Engleske, iako su imali dosta povreda i problema u rosteru, Senegalci mogu biti ponosni na nastup u Kataru.

Igrali su bez najveće zvijezde Sadia Manea, ali nisu razočarali.

Pokazali su kako se bori za reprezentaciju, a po dolasku kući, oglasio se i Kalidou Koulibaly jedna od najvećih senegalskih zvijezda.

"Dragi sunarodnjaci i afrička braćo. Mundijal je završen za nas, ali želim da vam prenesem jednu poruku", počeo je svoj status Kolubilay, zatim nastavio:

"Ja i moji drugovi zahvaljujemo Allahu na svim blagodatima i blagodatima koje nam je dao tokom ove tri sedmice. Naša ambicija je bila da odemo što dalje na ovom takmičenju, ali su neki druge stvari koje su sastavni dio sporta odlučile drugačije.

Oglasi

Zahvaljujem svojim saigračima na njihovoj posvećenosti, njihovom patriotizmu. Uprkos porazu u osmini finala, svi smo se složili da moramo još raditi i naredni put težiti prema boljem rezultatu. I dalje ćemo raditi, više se znojiti da još više podignemo zastavu Senegala, do visina koje zasužuje."

Imao je emotivne i posebne riječi za navijače Senegala.

"Ljudi Senegala i Afrike, hvala vam od srca na vašim molitvama, vašim blagoslovima, vašim željama i vašoj privrženosti našoj reprezentaciji. Tokom cijelog takmičenja osjećali smo vaše prisustvo, bili ste sa nama srcem i dušom. U ovakvim porazima se gradi bolje sutra. Mi ćemo se truditi da budemo što bolji u narednom periodu.

Hvala vam svima od srca još jednom. Posebno želim da izrazim svoju zahvalnost svim navijačima Senegala gdje god da su, bez obzira na njihovo porijeklo, boju, spol i vjeru.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Neka Bog čuva svakog od vas i vaše porodice. Vidimo se uskoro sa novim izazovima insha'Allah", stoji u objavi reprezentativca Senegala.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi