Nema ništa jače od bratske ljubavi, to se vidjelo i u Kataru: "Mašallah, ti si moj ponos"

Suze su same krenule

Nema ništa jače od bratske ljubavi, to se vidjelo i u Kataru: "Mašallah, ti si moj ponos"

Haris Zilić

Emocije Marokanaca u Kataru dirnule su svakog istisnkog čovjeka. Odnos prema reprezentaciji, državi, na kraju i porodici bili su primjer svima kako se danas treba ponašati jedna istinska sportska i ljudska veličina koja prezentira svoju državu i svoj narod.

Nakon slavlja sa majkama, pojavio se i video iz mix sezone gdje je zaplakao Nordin Amrabat (35).

Nordin je je brat od Sofyana Ambrabat koji na ovom Mundijalu pruža nevjerovatne partije u dresu Maroka.

Stariji brat Nordin nije mogao zadržati emocije tokom izjava.

Posjetio je svog brata, dao mu podršku, a onda zaplakao.

"Šta da vam kažem, sretan sam i ponosan, ovo je veliko, ogromno za našu državu", rekao je Nordin i onda u suzama poljubio brata:

Oglasi

"Mašallah, ti si moj ponos", dodao je Nordin.

Ovaj emotivan trenutak između braće pogledajte OVDJE.

Braća Amabrat su najpoznatija fudbalska braća u Maroku. Nordin je trenutno član AEK-a iz Atine, a za Maroko je odigrao 64 utakmice i postigao sedam golova u periodu od 2011. do 2019. godine.

U karijeri je stariji Amabrat između ostalih nosio dres Kayserispora, Galatayarasa, Malage, Watforda.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Sa druge strane Sofyane (26) je član Fiorentine koja dobro trlja ruke jer nema sumnje da će nakon Mundijala stizati velike ponude za marokanskog reprezentativca koji je oduševio sve.

Nordin i Sofyane su interesantno imali mogućnost da igraju i za Nizozemsku, ali na kraju je Maroko bez dileme bio njihov konačan odabir.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi