Mundo Deportivo: Ruiz i Willian odbijaju da potpišu novi ugovor jer čekaju ponudu Barcelone
Ruiz i Willian žele u Barcelonu

Katalonci bi već u januaru mogli dogovoriti dva velika transfera za naredno ljeto

Mundo Deportivo: Ruiz i Willian odbijaju da potpišu novi ugovor jer čekaju ponudu Barcelone

S. Pašalić

Barcelona se želi pojačati u zimskom prelaznom roku pa se tako nekoliko imena spominje u ovom kontekstu.

Fabian Ruiz iz Napolija i Willian iz Chelseaja su već neko vrijeme na radaru katalonskog kluba koji je sada dobio i dodatni vjetar u leđa.

Katalonci su Ruiza ranije označili kao metu u januaru, a također su Real Madrid i Manchester City jako zainteresovani da ga dovedu u svoje redove.

Ipak, Barcelona bi mogla pričekati do ljeta sa transferima Ruiza i Williana s obzirom da Mundo Deportivo piše da oba igrača nemaju namjeru da potpišu nove ugovore sa svojim klubovima jer čekaju ponudu Katalonaca.

Willianu ugovor ističe na ljeto pa Barcelona već u januaru može pregovarati s njim kako bi u julu stigao na Camp Nou stigao kao slobodan igrač.

Šef Napolija, Aurelio De Laurentiis je s druge strane želio da Ruiz potpiše ugovor do 2023. godine u kojem bi imao otkupnu klauzulu od 90 miliona eura. S obzirom na haotičnu situaciju u Napoliju u posljednje vrijeme, vrlo je izgledno da do dogovora na kraju neće doći, a Barcelona će spremna čekati.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi