MUP KS: Navijači Veleža su vraćeni kući, sve je prošlo dobro

Incident u Hrasnici završen bez težih posljedica

MUP KS: Navijači Veleža su vraćeni kući, sve je prošlo dobro

E. Škorić

Prijateljski meč Željezničara i Veleža danas je odigran u Hrasnici, ali je ubrzo pao u drugi plan.

Naime, dok su igrači jednog i drugog tima odmjeravali snage u drugom polufinalu turnira u Hrasnici, ispred stadiona se pojavila grupa od preko 100 navijača bez obilježja.

Bilo je vidljivo da sa sobom imaju palice i da su spremni za vjerovatno ranije dogovoren fizičkui obračun s pripadnicima druge navijače grupe, no brzom intervencijom specijalne policije spriječen je sukob.

Iako je grupa navijača pokušavala da uđe na stadion, policija ih je zadržla na glavnom ulazu, a onda i blokirala čitav dio kako ne bi došlo do većih nereda.

Policajci našim novinarima na licu mjesta nisu mogli da potvrde o čijim navijačima je riječ, no ispostavit će se da se radilo i, između ostalog, navijačima Veleža.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Sve je na kraju ispalo dobro i možemo biti zadovoljni što nije bilo većih incidenata. Navijači Veleža su nakon utakmice ispraćeni kući, ništa loše se na kraju nije ni desilo. Još uvijek nemamo zvanični izvještaj, a on neće biti ni podnešen prije jutra", saopšteno nam je iz Operativnog centra MUP-a Kantona Sarajevo.

Uz policiju, koja je odradila dobar posao i spriječila nerede, treba pohvaliti i pripadnike zaštitarske agencije, koji su također uveliko pomogli u zaustavljanju navijača.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

MSOZ101
Postoje informacije da se radi o Grobarima iz Lukavice tako da se ne treba izlijetati sa informacijama jer nit RA nit Manijaci nisu od ovog posla. Idemo gaziti Lesinare.
13 0
chs1975mostar
sram vas bili sportsport.ba REDAKCIJO!! sad usao tek u stan!+ raja to su bili navijaci iz lukavice//grobari// koji su dosli da naprave,, incidente,,jer turnir u hrasnici obilježava brigada viteška!!!! sram vas bilo REDAKCIJO!!! smeče ste!!! jeli i vas SVINJSKI placa za vakve textove!!!???!!!
8 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi