Muratović: Ne ponižavajte nas. Ako mogu vrtići, restorani..., možemo i mi

Sportski direktor Tuzla Cityja o nastavku Premijer lige BiH

Muratović: Ne ponižavajte nas. Ako mogu vrtići, restorani..., možemo i mi

Sportski direktor premijerligaša Tuzla Cityja Samir Muratović nada se kako će se sezona u BiH, ipak, nastaviti.

Globalna pandemija novog koronavirusa u većem dijelu svijeta obustavila je fudbalska takmičenja, pa tako i u BiH još polovinom marta, a od tada do danas traju debate treba li sezonu uopšte nastaviti.

Konkretne odgovore na to nismo saznali ni nakon jučerašnje, treće po redu, videokonferencije održane između N/FSBiH i klubova Premijer lige, a oko eventualnog nastavka takmičenja danas smo razgovarali i sa Samirom Muratovićem.

Po tom pitanju bio je vrlo jasan - sezona može i treba da se nastavi!

"Moje mišljenje je da sezona može i treba da se nastavi, a realan termin za nastavak prvenstva bi bio 13. juni, dok bi se s treninzima počelo između 18. i 20. maja. Svi klubovi bi u tom slučaju imali dovoljno vremena da se organizacijski i sportski pripreme", kaže Muratović za SportSport.ba.

Situacija s koronavirusom, čini se, u Evropi, pa i u BiH ide nabolje.

"Epidemiološka situacija je svaki dan sve bolja, a do 13. juna i početka utakmica sigurno će biti još puno bolja. Ako mogu početi raditi vrtići, škole, restorani, zatim javni saobraćaj, zašto ne bi i sportski događaji? Bez publike, naravno", ističe Muratović, prema čijem mišljenju bi svaka drugačija odluka bila pogrešna.

"Svjedoci smo da se brojne lige u regionu već spremaju za nastavak sezone i igranja utakmica. Eventualni prekid bi, po mom mišljenju, značio poniženje za naše klubove. Poslali bismo poruku da smo mi jedini u regionu nesposobni i da jedini mi ne znamo organizovati utakmicu i ispoštovati procedure koje bi N/FSBiH postavio pred nas."

Nije stao na tome Muratović.

"Isto tako mislim da ne bi bilo korektno sad poništiti uspjeh jednom GOŠK-u iz Gabele i ne dozvoliti im da igraju i uživaju u polufinalu Kupa BiH. To vrijedi i za nas. U ovoj sezoni smo se jako trudili i rasli u svakom smislu, došli smo na korak da se plasiramo u Evropu, a sad treba da nam se sve to poništi. Da se ponište pobjede protiv bosanskohercegovačkih velikana kao što su Borac, Sarajevo, Čelik, Sloboda, Velež... To ne bi imalo smisla", ističe Muratović.

Uprkos svemu Muratović je, kaže, optimističan.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Siguran sam da igrači, treneri, navijači i ostali sportski radnici jedva čekaju da se ova pauza prekine i da se fudbal vrati tamo gdje pripada, a to je zeleni travnjak. Vjerujem da će naš Savez donijeti jedinu ispravnu odluku i da će se prvenstvo završiti regularno tamo gdje i treba."

Tuzla City se, dodajmo i to, trenutno u Premijer ligi BiH nalazi na petom mjestu s bodom manje u odnosu na četvrtoplasirani Borac.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Paradajz
Ne bi spominjao vrtice i restorane da si na mjestu koje vodi u Evropu ?
3 8
Samoiskreno
Kaze lik epidemiološka situacija sve bolja u bolja a dnevno 7-8 mrtvih u Banja Luci
2 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi