Od iduće sezone amateri ponovo u Premijer ligi

Klubovi bi imali minimalno 11 profesionalca

Od iduće sezone amateri ponovo u Premijer ligi · Ekskluzivno

A. Čaušević

Od naredne sezone Premijer lige moglo bi dođi do određenih promjena statusa ugovora fudbalera koji bi imali pravo nastupa u bh. eliti. 

Nakon današnje video konferencije Izvršnog odobra NFSBiH od sljedeće takmičarske godine u Premijer ligi bi mogli igrati igrači s amaterskim ugovorima.

Kako SportSport.ba neslužbeno saznaje od naredne sezone klubovi koji se takmiče u najjačem rangu bh. fudbala će biti obavezni da prijave minimalno 11 profesionalaca, dok bi ostali igrači mogli biti registrovani kao amateri.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ovaj prijedlog je preliminarno već usvojen, ostalo je da se i zvanično potvrdi te uvede u Pravilnik za narednu takmičarsku godinu.

Inače, prošlog ljeta je NFSBiH je donio odluku da svi igrači koji nastupaju u Premijer ligi moraju imati profesionalne ugovore, međutim zbog novonastale situacije i pandemije koronavirusa doći će do novih promjena.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Edward NewGate
I ovako i onako velika vecina njih su amateri.
9 2
Cataluna
Samo se lopovskim upravama daje jos vise prostora za manipulaciju i neplacanje igracima.
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi