U srijedu se oprašta

Muratović: Teško će mi pasti oproštaj, ali došlo je vrijeme

Samir Muratović, bivši bh. reprezentativac, oprostit će se na prijateljskoj utakmici između Egipta i BiH u Innsbrucku.

Za Muratovića, dugogodišnjeg člana Sturma iz Graza, bit će to jako emotivan trenutak. Iz NFSBiH su odlučili da u Innsbrucku odigra posljednje minute za nacionalnu vrstu. 

"Utakmica kao utakmica. Drago mi je što sam ovdje sa mojim prijateljima, mojom porodicom, kako ih ja zovem. Teško će mi pasti utakmica pošto je zadnja na velikom terenu, ali šta je tu je, došlo je vrijeme da se oprostim", rekao je Muratović na početku razgovora za SportSport.ba, te se ovom prilikom zahvalio čelnim ljudima Nogometnog saveza BiH.

"Hvala ljudima iz Saveza koji su došli na ideju da mi ukažu zadovoljstvo da odigram oproštajnu utakmicu baš ovdje u Austriji, gdje sam proveo zadnjih 10 godina".

Najljepši i najteži trenutak u dresu reprezentacije? 

"Pobjeda u Belgiji 4:2 u kvalifikacijama kao najljepši, a poraz u Portugalu u baražu mi je najteže pao. Mislim da nismo mogli ni proći dalje zbog drugih okolnosti, ali ostala mi je ta utakmica u najgorem sjećanju".

Kakve su nam šanse na Svjetskom prvenstvu u Brazilu? 

"Mislim da imamo solidnu grupu gdje je Argentina favorit, ali mi smo dobra reprezentacija i ako svi budu složni kao i do sada, mislim da možemo dalje, a možemo i Argentinu pobijediti. Zašto ne?".

Vaše mišljenje o Anelu Hadžiću?

"S obzirom da imamo problema na mjestu defanzivnog zadnjeg veznog,  dobro je što je pozvan. Mislim da je Anel dobar momak, talentovan igrač i mislim da se može kandidatovati za mjesto u veznom redu u budućnosti. Dobro je što je pozvan u reprezentaciju da ga u stručnom štabu lično vide i uvjere se u njegove kvalitete".

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Kakvi su Vaši planovi za budućnost?

"Položio sam A licencu za  trenera i planiram u budućnosti da se posvetim baš trenerskom radu, ali videjt ćemo. Život ima puno nepredvidljivih okolnosti, ali to je cilj prema kojem idem".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.