Murga napustio Zvijezdu 09: Nije pošteno tražiti novac u ovoj situaciji

Potvrdio rastanak za SportSport.ba.

Murga napustio Zvijezdu 09: Nije pošteno tražiti novac u ovoj situaciji

S. Mlaćo

Edin Murga od danas više nije član FK Zvijezda 09.

Murga se sporazumno razišao sa bh. premijerligašem, što je i potvrdio za SportSport.ba.

U tri utakmice nastavka sezone Premijer lige Murga je upisao 52. minute protiv Radnika, dok šansu nije dobio u duelu sa Željezničarom i Veležom.

"Sporazumno smo se razišli. S obzirom da se radi o vlasniku FK Zvijezda 09, gospodinu Stanišiću, koji je uvijek ispoštovao sve na vrijeme i odnosio se prema igrači na najkorektniji način, a pored kluba ima preko stotinu uposlenika koje mora pomoći, odlučio sam da sporazmno raskinem ugovor. Nije pošteno tražiti novac i neki status u situaciji koja je poljuljala i velike klubove, a naravno i naše koji se bore za egzistenciju. Ovim putem pozdravljam sve članove FK Zvijezda 09 na čelu sa gospodinom Stanišićm i Đorđevićem. Bit će fudbala, samo da ovo ružno vrijeme prođe", kazao je Murga.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi