Musa: I dalje su šanse podjednake za prolaz

U Širokom zadovoljni ishodom iako žale za propuštenim

Musa: I dalje su šanse podjednake za prolaz

Momčad Širokog Brijega jučer je poražena u Pavlodaru od domaćina Irtiša rezultatom 3:2 u okviru prve utakmice 2. pretkola Europske lige.

Širokobriježani su u prvom dijelu gubili s 2:0, no u nastavku se bude, postižu dva gola preko Kordića i Šilića te imaju odličan rezultat za uzvrat. Ipak, pred sami kraj utakmice nakon odlične šanse Wagnera, koju isti propušta, na drugoj strani kažnjava Suyumbayev za veliko slavlje domaćina.

„U principu, zadovoljni smo kako se na kraju završila utakmica. Propustili smo realizirati dosta prilika. I dalje mislim da su za prolazak šanse podjednake. Prije utakmice sam rekao da umjetna trava neće nama predstavljati problem, međutim, bio sam u zabludi, Irtiš je tu imao prednost. Imamo dobre šanse da kod kuće slavimo i prođemo dalje, vjerujem da ćemo biti raspoloženiji nego u ovoj utakmici.“, rekao je nakon susreta trener Širokog Slaven Musa.

„Prednost Irtiša bila je i u formi jer su oni već daleko u natjecanju u prvenstvu što se osjetilo u posljednjih petnaest minuta igre kada je Irtiš bio jako aktivan i neugodan u napadu. Mi sad imamo sedam dana da se pripremimo za uzvrat i pokušamo odigrati puno bolje.“, rekao je Musa.

Trener domaćina,  Talgat Baysufinov, bio je zadovoljan jer kako ističe pobjeda je pobjeda.

„Pobjeda je pobjeda, igrači su dali maksimum i na kraju izvukli prednost, sada neka se naš protivnik misli kako nam zabiti gol na svom terenu. Mi smo dosta umorni jer igramo i prvenstvo i Europu, u posljednjih dvadesetak dana odigrali smo šest utakmica i iako igrači ne djeluju fizički i osjećaju se dobro uvijek postoji psihički umor. Imali smo određenih grešaka u obrani i propustili smo nekoliko dobrih prilika no ne bih zamjerao niti jednom igraču, svi su dali svoj maksimum.“, rekao je Baysufinov.

Vrijedi spomenuti i to da je ekipa Širokog Brijega imala velikih problema kod putovanja u Kazahstan zbog viza i otežavanja okolnosti od strane institucija ali i vodstva Irtiša koji ništa nije poduzeo kako bi pomogao Širokobriježanima. Tek kada je UEFA reagirala, Irtiš se uključio i sve je bilo riješeno u posljednji čas. S druge strane naš predstavnik je  već ranije poduzeo sve  oko putovanja Irtiša u Široki Brijeg i oni neće imati nikakvih problema oko dolaska što je za svaku pohvalu.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Iste probleme oko putovanja Irtiš je „pripremio“ i svom prethodnom protivniku Levskom iz Sofije. Da li je to neka „taktička“ igra van terena kazahstanske momčadi ne znamo ali sigurno da bi iz UEFE morali i tu obratiti posebnu pozornost.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.