Musa i društvo poraženi u Splitu

Sedam poena bh. košarkaša

Musa i društvo poraženi u Splitu

Midhat Šljivak

Košarkaši Cedevite poraženi su večeras od Splita (66:63) u susretu 14. kola hrvatskog prvenstva.

Splićani su u ovaj meč ušli kao prvoplasirani tim hrvatskog prvenstva, ali i kao autsajderi protiv Cedevite. Ipak, na terenu su stvari izgledale dosta drugačije, pa je Split na kraju zasluženo slavio pobjedu.

Prvo poluvrijeme donijelo je za nijansu bolju igru gostiju iz Zagreba. Nakon 20 minuta imali su pet poena prednosti 30:25, ali u trećoj dionici je Split potpuno razbio Cedevitu. Ovaj dio igre su dobili s 21:7 i na ulasku u posljednu dionicu Splićani su imali devet poena prednosti, 46:37.

Iako je Split u završne dvije minute ušao s 10 poena prednosti, Cedevita je uspjela da odvede meč u neizvjesnu završnicu. Došli su na samo minus dva na 40 sekundi prije kraja i do kraja smo gledali penal završnicu.

Na devet sekundi prije kraja Džanan Musa pogađa dva bacanja za samo minus jedan, 64:63, ali domaći na kraju pogađaju za dva i završavaju posao u ovom meču.

Do nje ih je vodio Mateo Kedžo sa 15 poena, dok je kod Cedevite Josh Shurna ubacio 14 poena.

Džanan Musa je za 26 minuta na parketu ubacio sedam poena, od čega pet s linije slobodnih bacanja uz po tri skoka i asistencije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti