Musa: Igrači su oduševljeni ovakvim načinom komuniciranja

Bajevićevi saradnici obilaze gradove

Musa: Igrači su oduševljeni ovakvim načinom komuniciranja

Članovi stručnog štaba reprezentacije BiH i protekli vikend su proveli na putu.

Prijašnji selektori rijetko su za praksu imali da posjećuju igrače, obično se na noge išlo kapitenu ili još jednom-dvojici Zmajeva, no dolaskom Dušana Bajevića na kormilo stvari su se promijenile.

Bajevićem 'team' koji čine Adnan Čustović, Rusmir Cviko i Slaven Musa je svakodnevno u kontaktu s reprezentativcima, kako standardnim tako i potencijalnim, a prethodnih dana obišli su sedmoricu igrača i taj dio posla uspješno završili.

„Sve smo obišli i super smo zadovoljni obavljenim poslom. Prezentirali smo igračima ono što će se od njih tražiti kad stignu na okupljanje a njihove reakcije su zaista sjajne. Svi su željni igre i dokazivanja, te sa posebnim motivom iščekuju nastup u play-offu. Igrači su oduševljeni ovakvim načinom komunikacije, a i za nas je puno bolje kad ih možemo lično posjetiti i razgovarati. Bilo je naporno, obišli smo Zagreb, Milano, Firencu, Rijeku, ali je vrijedilo jer smo vidjeli fantastične reakcije reprezentativaca kad smo ih upoznali sa našim načinom rada i razmišljanja", kazao je Slaven Musa, pa dodao:

"Dodatno smo ohrabreni, nakon razgovora sa Krunićem, mogućnošću njegovog oporavka do utakmice baraža. Imamo dosta informacija i sve će to biti sadržano u izvještaju koji ćemo prezentirati selektoru na narednom sastanku."

U tom izvještaju će se svakako naći i detalji vezani za aktivnosti Adnana Čustovića čiji zadatak proteklog vikenda je uključivao praćenje nastupa Ermedina Demirovića i Miroslava Stevanovića.

Pored članova stručnog štaba, i sekretar Darko Ljubojević ima dosta obaveza.

„Kao što smo najavili, naš glavni cilj je plasman na EURO 2020. Sve aktivnosti su u ovom trenutku usmjerene na konkretne segmente, odnosno pružanje logističke podrške kako bi posjete igračima prošle bez komplikacija. Ove pripremne aktivnosti za utakmice baraža idu u dva pravca. Jedan je da tako kažem, čisto fudbalski, gdje analiziramo protivnike i njihove igrače, naravno poseban fokus je na našim fudbalerima, a drugi pravac predstavlja sve one tehničke detalje koje je neophodno pripremiti da bi se ovo prvo realizovalo.“

Top Komentari

Rajvosa2019
Bravo , napokon neke promjene u pozitivnom smislu - to je jedini nacin da se neki novi uvedu u repku + da igraci - momci vide da se NFSBIH koliko toliko trudi / par momcica je u proslosti radi manjka interesa iz NFSBIH izabralo nazalost druge repke
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije