Trener Viteza nakon poraza

Musa: Moramo zbiti redove i izboriti opstanak

Dino Kurbegović

Nogometaši Viteza nastavili su svoju agoniju bez pobjede u Premijer ligi. 

Danas je u Vitezu sasvim zasluženo slavio Čelik rezultatom 2:0, a Vitežani mogu da budu zadovoljni što su Metalleghe i Olimpic odigrali neriješeno, tako da su još u igri da opstanu u ligi.

Nakon utakmice trener domaće ekipe Slaven Musa čestitao je gostima na pobjedi, te se dotakao posljednja tri kola u Premijer ligi.

"Iskreno da vam kažem, Čelik je danas bio bolji i zasluženo je pobijedio. Objektivno kakvi smo mi i s kakvim sastavom smo ušli danas u utakmicu, ovo je bio danas naš maksimum. Poremetio nas je taj nesretni gol iz prekida i sigurno uticao na dalji tok igre, pokušavali smo na sve načine danas da ugorzmo gol Čelika, ali bili smo nemoćni prema naprijed i gosti su zasluženo osvojili tri boda", ističe Musa.

Tri kola prije kraja prvenstva Vitez se nalazi na mjestu koje vodi u niži rang.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Moramo zbiti redove u posljednja tri kola, vraćaju nam se Barišić, Livaja i Hodžurda i mi smo s njima druga ekipa. Idemo Širokom Brijegu u narednom kolu i jurišat ćemo na pobjedu, matematika je jasna moramo biti ispred Metalleghea. Bez obzira na današnji poraz još uvijek imamo realne šanse da ostanemo u ligi", kazao je Musa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi