Musa: Očekujem da ću postati nosilac Cedevite

Bh. reprezentativac nakon majstorice protiv Cibone

Musa: Očekujem da ću postati nosilac Cedevite

D. Rakanović

Košarkaši Cedevite odbranili su titulu prvaka Hrvatske i to nakon što su sinoć u majstorici pobijedili Cibonu sa 78:75. 

Bosanskohercegovački reprezentativac Džanan Musa u petoj utakmici finala odigrao je dobru partiju postigavši devet poena, a imao je i tri skoka i jednu asistenciju. 

Musa nije krio zadovoljstvo nakon osvojene titule prvaka Hrvatske. 

"Svakom igraču dosta znači kada aktivno učestvuje u osvajanju jednog trofeja i stoga mi je posebno drago što smo uspjeli ovo okrenuti i što smo na kraju ostvarili pobjedu", rekao je Musa.

U majstorici je Musa uspio obuzdati svoje mušice koje zna imati. 

"Mislim da se tu radi o sazrijevanju mene kao igrača. Podredio sam se ekipi što nastojim i inače učiniti, staviti tim na prvo mjesto. To sam i ovaj put odradio. Pokazalo se dobrim", poručio je Musa.

On je nedavno potpisao novi ugovor sa Cedevitom i očekuje da će u nastavku karijere postati jedan od nosilaca ekipe. 

"Očekujem da ću kroz svoj rad u narednim sezonama izboriti status nosioca ili jednog od nosilaca te se spremam za to", zaključio je Musa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije