Cedevita prvak Hrvatske, Musa ubacio devet poena

Savladali Cibonu u finalu

Cedevita prvak Hrvatske, Musa ubacio devet poena

Košarkaši Cedevite odbranili su titulu prvaka Hrvatske i to nakon što su večeras u majstorici pobijedili Cibonu sa 78:75.

Bila je ovo veoma zanimljiva serija u finalu A1 lige, ali na kraju je Cedevita u odlučujućem meču ipak bila bolja te su se ponovo okitili šampionskom titulom. 

Prvo poluvrijeme ove utakmice proteklo je u izjednačenoj košarci. Cibona je dobila prvu dionicu sa tri poena razlike, a Cedevita drugu sa istom razlikom pa se na odmor otišo sa nerješenim rezultatom. 

Presudna je bila treća četvrtina koju je Cedevita riješila u svoju korist sa 28:16 i bilo je jasno da će se Cibona teško vratiti. U posljednjoj dionici Cibona je prišla na minus tri, ali do potpunog preokreta ipak nije mogla.

Najefikasniji u redovima pobjedničke ekipe bio je Ryan Jamar Boatright sa 20 poena, dok je Miro Bilan dodao 12. Naš reprezentativac Džanan Musa imao je devet poena uz tri skoka i jednu asistenciju. Kod Cibone najefikasniji je bio Luka Žorić sa 15 poena, dok su Scott Reynolds i Željko Šakić dodali po 13. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi