Juniorska reprezentacija Srbije nakon preokreta slavila protiv BiH
Ajdin Hasić kapiten juniorske selekcije BiH i danas je bio jedan od najboljih na terenu, iako trenutno nema kluba, još jednom je pokazao svoj raskošan talenat i nije čudo što je na meti brojnih klubova iz Evrope

Prijateljska utakmica u Zenici

Juniorska reprezentacija Srbije nakon preokreta slavila protiv BiH

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Danas je u Trening centru N/FSBiH u Zenici odigran prijateljski meč između juniorskih selekcija BiH i Srbije. U veoma zanimljivoj utakmici na kraju su gosti nakon preokreta slavili rezultatom 1:2

Današnja utakmica je jedna od nekoliko koje izabranike Slavena Muse očekuje u narednom periodu, a sve u sklopu priprema za kvalifikacije, koje počinju u oktobru mjesecu.

Utakmicu je bolje otvorila domaća selekcija, koja je od prve minute imala terensku inicijativu. Prvo uzbuđenje na utakmici desilo se u 10. minuti, kada je Malik Memišević imao sjajnu šansu za BiH, ali s pet metara nije bio precizan. Nakon te prilike ništa se nije dešavalo sve do 30.minute, kada Martin Novaković defanzivac gostiju u šesnaestercu ruši Malika Memiševića, a najstrožiju kaznu sigurno je izveo i pogodio domaći kapiten Ajdin Hasić za vodstvo 1:0. Nakon vodstva domaćina, ekipa Srbije zaigrala je nešto odlučnije i ofanzivnije. U 34.minuti Luka Velikić sjajno je šutirao s oko 10 metara iskosa s desne strane, ali lopta odlazi malo iznad gola. Ta šansa bila je uvod za izjednačenje, koje je stiglo u 42. minuti, nakon gužve u domaćem petercu, sjajno se snašao gostujući nogometaš Dejan Zukić, koji makazicama sa sedam metara matira domaćeg golmana za 1:1, a to je bio ujedno i rezultat prvog poluvremena.

U drugom poluvremenu tempo utakmice znatno je opao nakon brojnih izmjena koje su napravili selektori obje selekcije. Ipak u 55. minuti na noge je malobrojnu publiku podigao Ajdin Hasić sjajnim šutem s oko 18-metara, ali golman gostiju vrhovima prstiju spašava Srbiju. Vrijedi istaći i šut Miljana Momčilovića s više od 20 metara, ali rezervni golman Belmin Dizdarević zaustavlja njegov pokušaj. Do kraja utakmice BiH je imala još dvije prilike preko Turunjanina i Mujića, ali sjajni golman Srbije zaustavio je njihove udarce.

Na kraju šok za domaću selekciju, u posljednjoj minuti nakon kornera rezervista Danilo Mitrović glavom pogađa za konačnih 1:2 za selekciju Srbije. Iako su gosti slavili, BiH je danas nadigrala goste iz Srbije, te je prava šteta što na kraju nije rezultat bio u korist selekcije BiH.

Već narednog mjeseca izabranici Slavena Muse odigrat će još dvije prijateljske utakmice, a protivnik će biti selekcija Crne Gori, a ove utakmice će biti odigrane također u Zenici.

BiH-Srbija 1:2

BiH: Kačavenda, Hasić, Rankić, Voloder, Radonja, Mehić, Memišević, Stanić, Đokanović, Nikolić i Bašić. Selektor: Slaven Musa.

Srbija: Mičović, Radmanovac, Stajić, Eraković, Jovanović, Stojanović, Momčilović, Novaković, Savić, Zukić, Velikić. Selektor: Ivan Jević.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi