Musa u najboljoj petorci 2. kola kvalifikacija

Briljirao protiv Švedske

Musa u najboljoj petorci 2. kola kvalifikacija

Dragulj bh. košarke Džanan Musa pružio je fenomenalnu partiju u sinoćnjoj pobjedi BiH nad Švedskom.

Musa je protiv Švedske ubacio 17 poena, uz devet skokova i dvije asistencije, a da njegova partija nije prošla nezapaženo potvrđuje i to što je od strane FIBA-e uvršten u najbolju petorku drugog kola kvalifikacija za Eurobasket.

Na zvaničnom Twitter profilu FIBA-e je objavljeno da pored Muse TOP 5 drugog kola kvalifikacija čine još Edo Murič (Slovenija), Maciej Lampe (Poljska), Akos Keller (Mađarska), Martin Hermannsson (Norveška).

Riječi hvale na Musinu partiju nakon utakmice je imao i Mulaomerović. 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

"Džanan Musa je jedan projekat bh. košarke. Ima 17 godina, a igra tako zrelo i hrabro", izjavio je selektor reprezentacije BiH i potom dodao da su svi igrači odradili odličan posao protiv Švedske.

Narednu utakmicu naš državni tim će odigrati sljedeće sedmice protiv Rusije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi