Musa: Velež od rata nikada nije bio jači

Trener Širokog oprezan

Musa: Velež od rata nikada nije bio jači

Široki Brijeg već više od pet godina nije poražen od Veleža, a posljednji u nizu susreta dva hercegovačka kluba završen je visokim trijumfom Širokbriježana rezultatom 3:0. 

Ovog puta Široki gostuje u Mostaru gdje su na posljednja tri meča dva puta pobijedili, te jednom remizirali.

"Želimo pobijediti u Mostaru, ali naše ambicije zavisit će i od Veleža. I mi i protivnik spadamo u red kvalitetnijih klubova u Premijer ligi, tako da je sutra sve moguće. Jedna mala greška ili dobar potez pojedinca mogu odlučiti utakmicu,“ kaže trener Širokog Brijega Slaven Musa.

„Što se tiče tradicije koja je na našoj strani, ja se iskreno u to ne uzdam mnogo. Sutra je nova utakmica koja ni po čemu ne zavisi od prethodnih. Velež po meni od rata nikada nije bio bolji, igrači su prihvatili Nedimove metode tako da sve u posljednje vrijeme kod njih dobro funkcioniše. Tajni nema, ako želite sad ću vam nabrojati sastav koji će nam se suprostaviti sutra, a vjerovatno i kolega Jusufbegović zna naš. Važno je da smo kompletni, dok kod Veleža nema Hajdarovića, igrača koji u posljednjih dvadeset minuta može bitno podići ritam Veležove igre,“ dodao je Musa.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.