Musemić: Ako budemo strpljivi, možemo do finala

Revanš polufinala Kupa BiH

Musemić: Ako budemo strpljivi, možemo do finala

D. Kurbegović

Ekipa Mladosti iz Doboja kod Kaknja će u historijskom susretu za kakanjski fudbal u srijedu 19. aprila na svojoj MGM Farm Areni ugostiti Sarajevo u uzvratnom susretu polufinala Kupa BiH. Tim Husrefa Musemića ima aktivan rezultat iz prvog duela (1:1), a strateg Dobojlija vjerujem kako njegova ekipa uz strpljivu igru može do finala.

"Rezultat je aktivan za oba tima. Sarajevo je još uvijek favorit. Na nama je da i ovaj meč odigramo kvalitetno. Obje ekipe su umorne s obzirom na žestok tempo koji imamo, ali na nama je da pružimo svoj maksimum. Ne smijemo srljati, moramo biti masimalno koncentrisani, strpljivi jer samo tako možemo do povoljnog rezultata i plasmana u finale, što bi samo po sebi bilo senzacija", rekao je šef stručnog štaba Mladosti, Husref Musemić.

 U taboru Mladosti vlada sjajna atmosfera uprkos toma što Musemić i njegov prvi asistent Šabić imaju određenih problema oko kreiranja statrnih 11. Šećerović i Lazić nemaju pravo nastupa u Kupu, dok se od povrede nisu oporavili još Karahmet i Rizvanović. Strijelac gola na Koševu Sinan Ramović vjeruje da uz veliku podršku publike njegov tim može do finala:

"Sarajevo je favorit, ali smo pokazali već da možemo igrati s njima. Imamo jak kolektiv, svi zajedno smo jedna velika porodica i to je ono što nas krasi. Kod nas igru ne nosi pojedinac. Tako će biti i u duelu s bordo timom, odigrat ćemo jako, hrabro, ostaviti srce na terenu i uz ogromnu podršku publike koju očekujemo možemo do pobjede".

U Kaknju vlada euforija pred gostovanje Sarajeva, pa su se ulaznice za ovaj susret našle u prodaji dva dana ranije, a moguće ih je kupiti na pultovima u centru grada u blizini Sahat kule i u blizini Pošte, kao i u prostorijama kluba u Doboju. Cijena ulaznica u pretprodaji je 5 KM, a na dan utakmice (srijeda 19.april) je 7 KM.

Susret između Mladosti i Sarajeva igra se u srijedu 19.aprila 2017 godine u 16:30 sati u Doboju.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Mogući sastav Mladosti: Velić,Galić, Isaković, Laštro, Rizvanović, Brkić, Musić, Sušić, Kuzmanović, Maksimović i Ramović.    

Zaprati FK Mladost Doboj Kakanj, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Mladost Doboj Kakanj Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi