Na današnjoj press konferenciji govorili su Husref Musemić i Krste Velkoski

Bordo tim dočekuje Plemiće

Musemić: Finale prije finala, morat ćemo biti i mudri

U prvom susretu četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine na najvećem bosanskohercegovačkom stadionu Koševu, sutra će snage odmjeriti Sarajevo i Zrinjski.

Uoči sutrašnjeg susreta u prostorijama FK Sarajevo održana je i press konferencija na kojoj su se novinarima obratili šef struke Husref Musemić te kapiten Bordo tima Krste Velkoski.

Musemić je na početku istakao da se radi o finalu prije finala.

"Ako je po tabeli onda možemo reći da je ovo finale prije finala. Poznajemo se dobro, a da li je prednost što prvu igramo kući a drugu na strani ne bih vam znao reći. Jedno je sigurno, želimo proći dalje", na početku svog izlaganja je istakao Musemić.

"Todorović i Bilbija su bili njihovi glavni igrači, u to nema nikakve sumnje. No, doveli su neke nove igrače za koje smatraju da ih mogu nadoknaditi", dodao je šef struke FK Sarajevo.

Svjestan je Musemić da ekipe koje vodi Slišković igraju napadački i da će s obzirom da se radi o dvomeču obje ekipe morati biti mudre.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

"Bakine ekipe uvijek igraju napadački i u tom kontekstu mislim da se dobro poznajemo. U Kupu imamo dvije utakmice i potrebno je biti mudar. Ne kažem da ćemo klakulisati, ekipama poput naše i Zrinjskog koje žele da se nadigravaju ponekad je teško zakočiti. Morat će se i taktizirati, a nakon dvije utakmice vidjet ćemo ko je bi bolji u tom poslu", zaključio je Musemić.

Kapiten Bordo tima očekuje zanimljive mečeve.

"Mislim da će biti zanimljivi mečevi. Kalkulisanja neće biti, mi se nadamo da ćemo proći dalje", na početku je istakao Velkoski a na pitanje na koliko posto je svojih mogućnosti Bordo tim nakon duela u Tuzli i ubjedljive pobjede je odgovorio:

"Ako se pogleda ta utakmica i rezultat onda možemo reći da smo na sto posto. Ali, teško je o tome govoriti. Biće oscilacija, no možemo igrati i bolje. Individualno danas može iskočiti jedan, a sutra drugi".

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi