Musemić nakon velike pobjede: Kad smo bili bolji dali smo gol, a Željo nije

Trener Igmana nakon utakmice

Musemić nakon velike pobjede: Kad smo bili bolji dali smo gol, a Željo nije

E. Oštraković

Ekipa Igmana na sjajan način otvorila je drugi dio sezone. Naime, oni su na svom terenu ostvarili pobjedu protiv Željezničara od 3:1.

Iako je Željezničar bio favorit na ovom susretu, nisu gosti mnogo pokazali, te je Igman upisao sasvim zasluženu pobjedu.

Zadovoljan pobjedom bio je trener Igmana, Husref Musemić.

"Mislim da smo loše otvorili utakmicu. Željo je bio bolji, ali smo mi preuzeli. Razlika je da smo mi zabili gol kad smo bili bolji, a Željezničar nije. Drugo poluvrijeme smo se bez potrebe povukli, ali smo uspjeli postići drugi gol. Utakmica koja je imala uspone i padove, ali mi smo svoje iskoristili svoje šanse i pobjedili", rekao je Musemić.

U narednom kolu Igman gostuje u Trebinju kod Leotara.

"Za nas je ovo velika pobjeda, Igman prvi put igra u Premijer ligi, poslije toliko godina u svom gradu. Velika je ovo stvar, idemo dalje. Situacija je još uvijek jako teška, ali idemo dalje. Pokušat ćemo otići u Trebinje i pobjediti", završio je Musemić.

Oglasi

Prvo poluvrijeme pružilo je dobru igru na obje strane, a bolje šanse imali su domači igrači koji su sve krunisali golom.

Ramić je u 34. minuti postigao gol, te je tako doveo svoju ekipu u vodstvo. Sa tim rezultatom se otišlo na odmor.

Vodstvo Igmana udvostručio je Ahmetović koji je postigao gol u 76. minuti, te je tako potvrdio pobjedu svoje ekipe.

Nakon gola Ahmetovića crveni karton dobio je Oremuš u 85. minuti utakmice, a taj potez fudbalera Igmana bio je bez pretjerane potrebe.

Uspio je Željezničar do kraja utakmice postići gol za 2:1, a strijelac utješnog gola za goste bio je Krpić.

Nakon tog gola gosti su pokušali doći do poravnanja, ali sijevnula je kontra Igmana. Duraković je izbio sam pred Bendera koji ga ruši, a Bandić je dosudio penal.

Siguran sa bijele tačke bio je Bojo koji je tako ovjerio pobjedu Igmana.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Poslije ove utakmice Igman se nalazi na 11. mjestu na tabeli sa 20 osvojenih bodova, a borba za opstanak će biti veoma neizvjesna.

Sa druge strane Željezničar je ostao na 4. mjestu sa 29 osvojenih bodova, te su napravili korak unazad kada je riječ o borbi za treće mjesto.

Zaprati FK Igman Konjic, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Igman Konjic Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nakopitam
Ne kenjaj kesoljube! Ovo je bila cijena ''besplatnih'' priprema kod vas. Siti smo mi svi tvoga postenja i obraza.
3 4
suad75
Pripisivati gubitak bodova plaćanjem priprema može samo neki priglupi i šturi poznavalac fudbala. Utakmica se igra 90 minuta.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi