Husref Musemić, trener FK Sloboda

Musemić: Jako bitna pobjeda za nas

Sloboda je u finišu iz jedanesterca kojeg je realizovao Zajko Zeba došla do prve pobjede uopšte kada je riječ o utakmicama sa sarajevskim Olimpicom. 

Prokletstvo rezultata u sudaru sa Vukovima odlazi u prošlost, a Sloboda sa sedmim proljetnim bodom korača ka sigurnoj luci. 

„Bila je ovo teška utakmica za nas. Poremetio je nas je gol koji smo primili i u prvom dijelu gotovo da ništa nismo napravili. Igrači su iskazali zavidnu borbenost svih 90. minuta i na kraju je pobjeda došla kao nagrada za sav uložen trud. Ovo je jako bitna pobjeda za nas“, kazao je Husref Musemić nakon utakmice.

Njegov kolega Mirza Varešanović bio je nezadovoljan suđenjem, a Musemić nije imao komentara na dijeljenje pravde Danijela Pajića.

„Ne znam. Ja kad gledam utakmicu ne mogu vidjeti sve i svoje igrače i suđenje. Svako ima pravo na svoje mišljenje“. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Stekao se dojam da je Musemić pogodio sa izjmenama, odnosno da su Mersudin Ahmetović, Damir Mehidić i Stefan Čolović, svako u svojoj ulozi mijenjali ritam utakmice. 

„Morali smo nešto mijenjati i to se na kraju pokazalo kao ispravno. Čolović se nije najbolje snašao u sredini terena, a kada je otišao na svoju prirodnu poziciju bio je mnogo bolji“, zaključio je Musemić. 

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.