Musemić: Krupa nije bez razloga druga, očekujem težak susret

Mladost dočekuje Krupu

Musemić: Krupa nije bez razloga druga, očekujem težak susret

Dino Kurbegović

Dva najprijatnija iznenađenja ovosezonskog izdanja bosanskohercegovačke Premijer lige, Mladost i Krupa će u Doboju kod Kaknja u subotu odmjeriti snage u okviru 12. kola BH Telecom Premijer lige BiH. 

Oba tima nakon jedanaest kola imaju po 18 osvojenih bodova i nalaze se na diobi drugog mjesta zajedno s Radnikom i sarajevskim velikanima, Sarajevom i Željom.  

Novi šef stručnog štaba Mladosti, Husref Musemić je svjestan kako njegov tim očekuje teška utakmica, ali je istakao kako njegova ekipa ima imperativ pobjede budući da se žele održati u vrhu tabele: 

''Ako vam u goste dolazi ekipa koja je druga na tabeli onda to samo po sebi dovoljno govori. Ekipa koja u ovom momentu nije sasvim slučajno tu gdje jeste. Mi smo domaćini i imamo imperativ pobjede. Onaj ko je u vrhu tabele vjerovatno i mora da se nosi s tim imperativom. Sigurno je da nas očekuje jako teška i neizvjesna utakmica. Oni su pokazali da su kvaliteta ekipa i da znaju jako kvalitetno odigrati i vani.''

Igrači Mladosti su svjesni kvaliteta svog protivnika i pozivaju na oprez. 

''Krupa je nezgodan protivnik. Očekujem jako tešku utakmicu. Na početku prvenstva su svi mislili da Krupa koristi tu svoju umjetnu travu ali su oni u gostima pokazali da to nije takav slučaj. Vjerujem da će onaj ko bude bolji na sredini terena i bude imao veći posjed lopte i slaviti na kraju. Vjerujem da igrači Krupe u ovom meču neće srljati, ali i mi isto moramo biti pametni i strpljivi budući da imaju sjajnu kontru i dobre krilne igrače. Ono što je sigurno da ćemo dati sve od sebe da ostvarimo pobjedu koja bi nas zadržala u vrhu tabele'', rekao je Aldin Šišić u obraćanju novinarima na press konferenciji koja je održana u klupskim prostorijama. 

''Dijelimo drugu poziciju zajedno s Radnikom i Krupom i još nekoliko timova. Očekujem borbenu utakmicu, jer samo borbom možemo iznjedriti dobar rezultat u ovom duelu'', rekao je defanzivac Mladosti, Neven Laštro na press konferenciji. 

Musemić u susretu s Krupom neće moći računati na kartoniranog Brkića, dok je nastup Ramovića pod znakom pitanja, budući da je trenirao po posebnom programu. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Susret između Mladosti i Krupe igra se u subotu 15. oktobra 2016. godine na stadionu u Doboju kod Kaknja. Ovaj duel će suditi Admir Šehović iz Sarajeva s pomoćnicima Čedomirom Vičićem (Ugljevik) i Moamerom Čauševićem (Sarajevo), dok će četvrti sudija biti Emir Spahalić (Mostar). Za delegata ovog meča imenovan je Fahrudin Sinanović iz Kalesije, dok je posmatrač suđenja Dragan Pratvar iz Istočnog Sarajeva. 

Zaprati FK Mladost Doboj Kakanj, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Mladost Doboj Kakanj Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti