Hodžić: U Kupu uz malo sreće možemo otići do kraja

Ofanzivni veznjak Mladosti iz Kaknja

Hodžić: U Kupu uz malo sreće možemo otići do kraja

Dino Kurbegović

Ekipa Mladosti iz kakanjskog naselja Doboj bila je do 10. kola uz Krupu najprijatnije iznenađenje BHTelecom Premijer lige.

Prvi poraz su doživjeli tek u 10. kolu i to protiv prvaka Zrinjskog (2:1) kojeg su propisno namučili Pod Bijelim brijegom. Tada je Ibro Rahimić napustio klupu Mladosti i vratio se u Velež, a klub je preuzeo Husref Musemić, proslavljeni bh. stručnjak. Nakon toga uslijedili su znatno lošiji rezultati, za koje niko ne zna objasniti zašto je uslijedio takav pad u igri ovog kluba.

Adnan Hodžić 26-godišnji ofanzivni veznjak u Premijer ligi u prvoj polusezoni nastupio je na sedam utakmica, dok je zabilježio i tri nastupa u okviru Kup-a BiH. On smatra da ekipa u okviru Kup takmičenja može daleko dogurati.

"Kada je u pitanju odlazak Rahimića i dolazak Musemića, mogu kazati da meni lično odgovara stil igre koji preferira naš sadašnji trener koji voli pas i napadačku igru, dok je trener Rahimić gajio defanzivniji stil igre.Kako je došao Musemić ispade da on nije radio dobro, jer su rezultati bili lošiji, međutim to nije baš tako, nogomet je takav sport, nekad i imaš malo sreće, tako da smo u drugom dijelu sezone imali lošije rezultate.Zaostali smo za ekipama, koje se bore za Ligu za prvaka, ali to ne znači da se nećemo boriti do samog kraja" ističe Hodžić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Svojom minutažom nije pretjerano zadovoljan.

"Nisam zadovoljan minutažom, mislim da sam trebao više igrati, ali do mene je da se u ovim pripremama dokažem, te da na proljeće imam veću minutažu.Kada je u pitanju klub, on je odlično organizovan, sve funkcioniše bez premca i to je svakako zasluga našeg predsjednika Mensura Mušije. Kada je u pitanju takmičenje u okviru Kup-a, mislim da možemo najmanje do polufinala, nadam se da ćemo imati i sreće u ždrijebu kako bi možda otišli i do samog kraja u ovom takmičenju" kazao je Hodžić.

Zaprati FK Mladost Doboj Kakanj, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Mladost Doboj Kakanj Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi