Sinoć su vjerovatno pustili poneku suzu, ali boravak na Grbavici neće zaboraviti
Navijači Ajaxa su jučer na ulicama Amsterdama napravili sjajnu atmosferu, ali na kraju nisu imali razloga za slavlje FOTO: EPA

Uživali u sarajevskom derbiju

Sinoć su vjerovatno pustili poneku suzu, ali boravak na Grbavici neće zaboraviti

A. Čaušević

Iako se može diskutovati o kvalitetu fudbala, sarajevski derbi još uvijek uživa kakav-takav ugled u svijetu. 

U posljednje vrijeme ima i šta vidjeti na terenima Grbavice i Koševa jer za razliku od nekog drugog vremena mreže ne miruju kao ranije, okršaje Sarajeva i Željezničara obično obilježe dešavanja na tribinama.

Horde Zla i Manijaci "žive" za ovakve utakmice i mjesecima nestrpljivo čekaju "poderu" grla i dlanove kako bi dali podršku Bordo timu, odnosno Plavim.

Tako je bilo i početkom aprila na stadionu Grbavica gdje su Željezničar i Sarajevo odigrali 118. ligaški derbi. Slavili su gosti s 0:3.

Na tribinama popularne Doline ćupova okupilo se oko 9.000 ljubitelja fudbala, većinom navijača Željezničara obzirom da je najtrofejniji bh. klub bio domaćin.

Među onim koji su uživo gledali utakmicu nalazila se i grupica pristalica Ajaxa. Osmorica navijača Kopljanika je kao što se može vidjeti na videuo koji je objavljen na You Tubue posmatralo dva od tri najžešća derbija na ovim prostorima.

Prvo su bili na Poljudu gdje su gledali najveću utakmicu hrvatskog nogometa između Hajduka i Dinama, a zatim su se zaputili u bh. prijestolnicu da gledaju susret Željezničara i Sarajeva.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Sluteći po objavljenom videu oni su uživali na fudbalskom putovanju po Balkanu, što i nije bio slučaj sinoć kada je Ajax na šokanatan način ispao iz Lige prvaka.

Klub iz Amsterdama je vodio s 2:0 protiv Tottenhama, sekunde su ga dijelile od plasmana u finale nakon 23 godine, ali je Lucas Moura zabio duboko u sudijskoj nadoknadi i tako šokirao mnogobrojne navijače Ajaxa, kako one na Amsterdam Areni tako i one širom Holandije i svijeta.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Avayan
I nama je bilo lijepo na Grbavici 0-3 hahahahahahahahah
9 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije