Musemić: Ponašamo se kao da je sezona tek počela i tako će biti sve dok ne osiguramo titulu

Trener FK Sarajevo za SportSport.ba

Musemić: Ponašamo se kao da je sezona tek počela i tako će biti sve dok ne osiguramo titulu

E. Čaušević, foto: E. Haračić

Pred fudbalerima Sarajeva su dva velika derbija protiv Širokog Brijega u Premijer ligi, te Zrinjskog u okviru Kupa Bosne i Hercegovine.

Bordo tim ubjedljivo drži lidersku poziciju na tabeli Premijer lige BiH, a pred izabranicima Husrefa Musemića su dvije izuzetno važne utakmice. Prvo će ovaj tim u nedjelju igrati na Pecari protiv Širokog Brijega, a tri dana kasnije protiv Zrinjskog revanš meč četvrtfinala Kupa BiH.

Musemić je za SportSport.ba izjavio danas da bodovna prednost nad konkurentima ništa ne mijenja, te da ekipa igra kao da je sezona tek počela.

"Sigurno da bih pristao na ovu bodovnu razliku da mi je to neko rekao prije dvije sedmice, ali u suštini to ne mijenja ništa sve dok je teorija u igri tako ćemo se i ponašati. Želimo se što bolje pripremiti za Široki. Saznali smo sada da igramo u nedjelju, a ne subotu što mijenja stvari u procesu. Igramo u srijedu sa Zrinjskim revanš i očekuju nas tri utakmice u relativno malom razmaku, ali pokušat ćemo se što bolje spremiti. Što se tiče igračkog kadra svi su na raspolaganju osim povrijeđenog Pidre", rekao je Musemić.

Trener Sarajeva je poručio da će njegov tim pokušati prekinuti negativnu tradiciju kada su u pitanju gostovanja na Pecari.

"Sarajevo ima neugodnu tradiciju u Širokom. Pokušat ćemo se što bolje spremiti i nećemo puno kalkulisati. Široki je dobra ekipa i to su pokazali protiv Zrinjskoj, gledao sam ih u Antaliji i to je dobar tim. Imamo i mi kvaliteta, pa ćemo vidjeti", dodao je Musemić i otkrio da će ekipa ostati u Hercegovini nekoliko dana.

"Ostat ćemo u Hercegovini ta dva ili tri dana i ne vidim razloga da se vraćamo. Pokušat ćemo se tamo osvježiti i pripremiti za Zrinjski jer će i to biti veoma važna utakmica, ali tako vam je to u poslu. Ako hoćete da ste u vrhu i nešto osvajate onda morate znati da vam je svaki meč bitan".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Na kraju je još jednom poručio da je dosta bodova u igri, te da još uvijek ništa nije riješeno.

"Nije riješeno. Ima još 12 kola, 36 bodova je još u igri i to je mnogo. Ponašamo se kao da je tek počela sezona i tako ćemo se ponašati sve dok ne osiguramo titulu, a da li ćemo je osigurati to ćemo još vidjeti", zaključio je trener Sarajeva.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Dzebra2019
Usro posrani, moras prevodioca angazovati da bi ga ista razumio , garant je i ovog novinara popljuvo dok su pricali , frca na sve strane, pravi?..
0 4
Div iz šehera
Samo tako nastavi majstore s Koševa
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti