Musemić pred derbi sa Širokim: Naš cilj su isključivo tri boda

Šef struke FK Sarajevo

Musemić pred derbi sa Širokim: Naš cilj su isključivo tri boda

S. Grebović

Nakon remija u Tuzli u prošlom kolu sa Slobodom (1:1), fudbalere Sarajeva u narednom očekuje još jedan derbi susret i to protiv ekipe NK Široki Brijeg.

Tim povodom prisutnima se u press sali FK Sarajevo prisutnima obratio šef struke bordo tima Husref Musemić i prvotimac Miloš Stanojević.

"Želimo odigrati utakmicu nakon koje nećemo imati za čim žaliti. Maksimalno borbeno pristupiti od prvog minuta, a naš cilj je isključivo pobjeda. Široki ima kvalitetne igrače pogotovo prema naprijed, koji vam uvijek mogu napraviti probleme. Što se tiče igračkog kadra jači ćemo biti za Velkoskog, Đokanovića i Hebibovića u kojem je smanjena suspenzija. Sigurno je da moramo bolje odigrati neko protiv Slobode da bi slavili u ovom meču. Hebibović će sigurno igrati, iako je bio pod suspenzijom trenirao je. Za ostale koji su se vratili trebaće određeno vrijeme kako bi došli do optimalne forme. Bitno je imati na klupi igrače koji vam mogu poboljšati igru i preokrenuti meč u vašu korist. Poslije ovog meča igramo sa Radnikom nakon čega slijedi nova reprezentativna pauza koju ćemo pokušati iskoristiti na najbolji mogući način. Činjenica je da nismo ni blizu nivoa na kojem mi možemo biti, jedna loša utakmica vas može koštati jer je liga ove sezone zanimljvija nego ikad, pogotovo povratkom Veleža i Borca", zaključio je Musemić.

Svoje kratko viđenje ovog meča dao je i Miloš Stanojević:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Nemam ništa novo da dodam sem da ćemo dati sto od sto svojih mogućnosti kako bi došli do pobjede. Svjesni smo da navijačima posebno znače bodovi protiv Širokog, tako da ćemo sve učiniti da to i ostvarimo".

Susret između FK Sarajevo i NK Široki Brijeg na rasporedu je sutra od 17 sati na stadionu Asim Ferhatović Hase.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Becir1
Pokidaj ih Milose
8 0
Hamu
Je*em te listicooo
7 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi