Odbijena žalba: Šarićeva suspenzija ostaje na snazi

Danas održana sjednica Apelacione komisije

Odbijena žalba: Šarićeva suspenzija ostaje na snazi

Danas je Apelaciona komisija uvažila žalbu FK Sarajevo na suspenziju fudbaler Anela Hebibovića.

Tako je Hebibovićeva suspenzija zbog isključenja u meču sa Zrinjskim sa tri smanjena na dvije utakmice, pa će on moći nastupiti u duelu Sarajeva i Širokog Brijega koji se igra u subotu.

Međutim, žalba da se umanji suspenzija za člana stručnog štaba FK Sarajevo Dževada Šarića je odbijena, te na snazi ostaje prvobitna odluka Disciplinske komisije NFSBiH.

Podsjetimo, Šariću je zbog udaranja igrača Širokog tokom "gužve" na meču Sarajeva i Širokog Brijega (osmina finala Kupa BiH) na Pecari izrečena suspenzija u trajanju od tri mjeseca i novčana kazna u iznosu od 1500KM.

Inače, Dževad Šarić se ubrzo nakon incidenta izvinio zbog svog ponašanja.

“Od početka utakmice stručni štab i igrači, su bili izloženi pritisku, vrijeđanju, psovkama i prijetnjama koje su dolazile sa tribina. Na terenu je postojala stalna napetost i istinski smo se svi plašili za našu sigurnost. Do eskalacije je došlo kada su naši igrači na terenu bili direktno ugroženi.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Do sada u svojoj karijeri nikada nisam učestvovao u bilo kakvim sukobima, svi koji me poznaju znaju da nikada nikome ne bih nanio bilo kakvu štetu. Uslovi u kojima sam radio ovu utakmicu pritisak i neprijateljska atmosfera su podsvijesno doprinijeli da se sve dogodi kako se dogodilo".

Ovim putem, zbog svog bezobzirnog ponašanja, želio bih se javno izviniti prije svega protivničkom igraču a zatim i javnosti, klubu, vjernim navijačima i svim simpatizerima kluba što sam ih doveo u nelagodnu situaciju, te što sam narušio kredibilitet i integritet samog kluba."

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Strucnjak12345
Sve oni fini, niko ne valja, a ono udara protivnicke igrace, udaljiti go.no malo doživotno sa terena u BiH, a sad dislajkujte jer ste svi vi koji ovo podrzajete nasilnici
1 6
Je li ovo Eldin Jelešković ili Dževad Šarić? Sramota za klub da nema majicu za ovog trenera. Pričamo o stadionu a osnovne stvari se nemaju.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti