Trener FK Sarajevo

Musemić pred derbi: Veselinović, Ramović i Zec stariji su najopasniji

Veliki derbi grada Sarajeva očekuje nas sutra navečer na stadionu Grbavica u okviru 7. kola Premijer lige BiH. 

Sastat će se Željezničar i Sarajevo, a tim povodom na press konferenciji je govorio trener bordo tima Husref Musemić.

"Dosta toga je ispričano. Sigurno je da će biti dobar ambijent, pravi fudbalski. Imat ćemo preduslove za dobar meč. Mi smo možda malo više mečeva igrali nego oni u posljednje vrijeme. Prepuštamo ulogu favoritia Želji jer je domaćin, ali taj domaći teren ne igra veliku ulogu na derbiju. Što se tiče igračkog kadra, on je bolji nego ranije...".

"Ovo su utakmice koje su posebne, to ne treba naglašavati. To što smo možda mi malo potrošeniji možda i ne igra ulogu u ovakvim mečevima. Ne znam još ko će početi meč..."

"Željezničar je drugi tim u odnosu na proljeće, to je evidentno. U usponu su forme, zato im i prepuštamo ulogu favorita, a mi ćemo se truditi da napravimo što bolji rezultat".

"Željo je sigurno silno motivisan da nam se revanšira za posljednji derbi. Ramović, Veselinović, stariji Zec, to su igrači koji su nam najveća opasnost, ali ne moras to ništa značiti".

Na pressu je govorio i Nebojša Gavrić.

"Ne treba previše riječi trošiti na sutrašnji meč. Derbi je najljepša stvar koju bh. fudbal nudi. Motiva neće nedostajati. Koristim šansu da se zahvalim navijačima na podršci i da ih pozovem da nas i sutra podrže. Derbi je nešto s čim se grad Sarajevo treba ponositi i siguran sam da ćemo sutra gledati spektakl", rekao je Gavrić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Podsjetimo, susret na Grbavici igra se s početkom od 20.00 sati.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Edin Merlin
Zgazite ih !!!!
22 0
pjanke_1
Idemoooooooo
19 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi